Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Puţin peste 400 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu boală diareică acută în prima jumătate a anului, conform Institutului Naţional de Statistică. Numărul cazurilor a înregistrat o uşoară scădere faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

Cel mai des afectaţi sunt copiii, iar medicii spun că părinţii sunt cei care trebuie să aibă grijă ca micuţii să respecte regulile elementare de igienă personală şi colectivă.

Bolile diareice acute sunt cauzate de o mare diversitate de bacterii, virusuri şi fungi. Cel mai adesea, această afecţiune se manifestă prin scaune apoase frecvente, prin deshidratare, simptom care reprezintă urgenţă principală în asemenea situaţii, prin vărsături şi prin febră. Atunci când aceste manifestări sunt prea intense, pacientul ajunge la medic sau chiar la camera de gardă a spitalului.

Pentru a preveni bolile diareice acute, trebuie să vă spălaţi pe mâini, cu apă şi săpun, ori de câte ori este cazul (înainte şi după masă, după folosirea WC-ului, atunci când veniţi acasă - n.r.). Înainte de a le mânca, fructele şi legumele trebuie spălate sub jet puternic de apă. Apa pe care o beţi trebuie să provină doar din surse sigure şi autorizate. Trebuie verificat termenul de garanţie al alimentelor cumpărate.

Citit 1303 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Septembrie 2019 22:54

1 comentariu

  • postat de dinu Joi, 19 Septembrie 2019 20:36 86.124.200.*** Link la comentariu
    0
    1

    Coincidenta sau nu ,dar luati aminte ! Am consumat continutul unei doze de bere fara alcol cu grefe. N-am sa-i dau numele dar pot sa va spun ca "ne-am stricat la burta " cun o spun romanii ,popular atat eu cat si sotia Preventiv ,i-am spus si fiului meu si mi-a zis ca stie ca a patit-o si el cu acest produs . Ulterior am aflat si ca unul din vecinii mei a "umblat cu pantalonii in mana"ca sa-l citez pe ghinionist. Daca mai sunt cazuri printre cititori,n-ar fi rau sa va publicati patania ptr a opri spurcaciunea asta de otrava. Cu toata sinceritatea; nu sunt o puslama care vreau sa blocheze o anume activitate sau vreo concurenta mai ales ca nici n-as fi in stare sa fac asa ceva.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.