Boala diareică acută a afectat sute de gălăţeni

Boala diareică acută a afectat sute de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Puţin peste 400 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu boală diareică acută în prima jumătate a anului, conform Institutului Naţional de Statistică. Numărul cazurilor a înregistrat o uşoară scădere faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

Cel mai des afectaţi sunt copiii, iar medicii spun că părinţii sunt cei care trebuie să aibă grijă ca micuţii să respecte regulile elementare de igienă personală şi colectivă.

Bolile diareice acute sunt cauzate de o mare diversitate de bacterii, virusuri şi fungi. Cel mai adesea, această afecţiune se manifestă prin scaune apoase frecvente, prin deshidratare, simptom care reprezintă urgenţă principală în asemenea situaţii, prin vărsături şi prin febră. Atunci când aceste manifestări sunt prea intense, pacientul ajunge la medic sau chiar la camera de gardă a spitalului.

Pentru a preveni bolile diareice acute, trebuie să vă spălaţi pe mâini, cu apă şi săpun, ori de câte ori este cazul (înainte şi după masă, după folosirea WC-ului, atunci când veniţi acasă - n.r.). Înainte de a le mânca, fructele şi legumele trebuie spălate sub jet puternic de apă. Apa pe care o beţi trebuie să provină doar din surse sigure şi autorizate. Trebuie verificat termenul de garanţie al alimentelor cumpărate.

Citit 1633 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Septembrie 2019 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.