Medicament care poate provoca ADHD

Medicament care poate provoca ADHD

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Femeile care iau paracetamol în timpul sarcinii au mai multe şanse să nască un copil cu probleme comportamentale, potrivit unui studiu recent. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bristol au găsit o legătură între femeile însărcinate care utilizează analgezice şi dezvoltarea fătului. Conform acestora, bebeluşii care au fost expuşi la consumul de paracetamol riscă să devină, după naştere, hiperactivi sau pot avea probleme emoţionale, informează digi24.ro.

Până acum, paracetamolul era un medicament sigur pentru femeile însărcinate şi se considera că acesta nu are efecte adverse asupra dezvoltării fetusului. Însă, conform unor studii recente, analgezicele, inclusiv paracetamolul, pot dăuna dezvoltării fătului.

Potrivit analizei, băieţii sunt mai predispuşi la aceste afecţiuni, în comparaţie cu fetele. Acest studiu va îndemna medicii să recomande femeilor însărcinate doze mai mici de paracetamol în timpul sarcinii. Anumite studii au legat analgezicele chiar de astm, infertilitate şi autism.

Citit 1407 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Septembrie 2019 22:53

1 comentariu

  • postat de Elena Vineri, 20 Septembrie 2019 18:58 188.24.225.*** Link la comentariu
    0
    0

    Cum adică , dacă iei paracetamol în timpul sarcinii ai mai ”multe șanse” să naști un copil cu probleme comportamentale?

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.