Numărul cazurilor de scarlatină, în scădere

Numărul cazurilor de scarlatină, în scădere

yorkshireeveningpost.co.uk
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Scarlatina a fost confirmată în judeţul Galaţi, în primele şase luni ale anului, în 20 de cazuri. În perioada corespunzătoare a anului trecut, fuseseră diagnosticate 36 de îmbolnăviri, conform Institutului Naţional de Statistică.

Scarlatina este o boală infecţioasă, provocată de o bacterie, care afectează de obicei copiii cu vârste sub zece ani. Boala debutează cu febră, care poate ajunge şi la 40 de grade Celsius, dureri în gât şi vărsături. Erupţia pe corp se instalează după o zi sau două de la debut. Aceasta este difuză, stacojie şi este punctată de mici bubiţe roşii, aspre la pipăit. După un interval de 7-14 zile, apare descuamarea furfuracee (cu fulgi ca de tărâţe) pe faţă, şi lamelară (în foiţe) pe extremităţi. Pentru tratarea scarlatinei se administrează antibiotic, timp de minimum zece zile şi doar la recomandarea unui medic.

Citit 1078 ori Ultima modificare Joi, 26 Septembrie 2019 17:51

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro