Sorina Pintea crede că în spitale se dă mai puţină şpagă

Sorina Pintea crede că în spitale se dă mai puţină şpagă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat săptămâna trecută, la Satu Mare, că încă se mai dă „şpagă” în spitale, însă aceasta nu se mai dă atât de frecvent ca înainte. Pintea a mai precizat că acest fenomen nu va dispărea decât în timp.

„Informaţiile mele sunt că da. Avem un chestionar de feek-back pe care îl prelucrăm. Raportul acesta se publică pe site-ul ministerului, dar în afara acestor cifre seci eu am acces şi la date mai multe şi pot să văd şi spitalele unde se percepe declarativ, pentru că pacienţii spun asta. Nivelul a scăzut. Era de aşteptat să scadă. Nu va dispărea acest fenomen, decât poate în timp. Dar, suntem de vină cu toţii, şi pacienţi şi personalul medical. Spuneam de multă vreme că, dacă fiecare ar respecta ceea ce este scris în fişa postului, lucrurile ar sta altfel”, a spus Sorina Pintea, conform agerpres.ro.

Un raport recent întocmit de Anti-Bribery Sinergy, valabil pentru primele şapte luni ale anului, a arătat că în multe spitale publice din România mita este un fenomen încă des întâlnit. Conform documentului, pe primul loc în judeţul nostru în ceea ce priveşte şpaga se află Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan”, unde 27 de pacienţi au spus că au dat mită. Pe locul al doilea regăsim Spitalul Clinic Judeţean „Sf. Andrei”, unde 25 de pacienţi au răspuns afirmativ la întrebarea „Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?”. Topul este continuat de Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, cu 18 răspunsuri afirmative.

Citit 1137 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2019 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.