Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi, finalizarea procesului de avizare a unei Hotărâri de Guvern care aprobă studiul de fundamentare în urma căruia România poate construi o bancă de sânge, plasmă şi produse derivate din plasmă.
"Practic, s-a dat undă verde demarării proiectului construcţiei acestei bănci de sânge şi plasmă. Acest lucru va permite colectarea plasmei, astfel încât ea să poată fi fracţionată şi să asigure pentru România necesarul de imunoglobulină şi de produse derivate din plasmă necesare pacienţilor. Aşa cum vă spuneam, este un proiect estimat la 854 de milioane de lei, studiul de fundamentare este făcut de către Comisia Naţională de Prognoză", a spus Pintea, în Parlament, conform agerpres.ro.
Potrivit ministrului, Ministerul Sănătăţii a depus luni o cerere de finanţare pentru un sprijin privind înfiinţarea a două centre pilot de colectare, proiect care va fi implementat pe o perioadă de 16 luni din momentul aprobării. Cele două centre pilot vor fi în regiunile Nord-Vest şi Sud-Vest, iar banca de de sânge, plasmă şi produse derivate din plasmă va fi la Bucureşti.

Citit 571 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 17:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro