Flacoane de pudră de talc retrase de pe piaţă

Flacoane de pudră de talc retrase de pe piaţă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compania Johnson & Johnson retrage de pe piaţă peste 30.000 de flacoane de pudră de talc, din cauza unei posibile contaminări cu arsenic, dar, potrivit unui nou raport, acesta nu este singurul motiv de îngrijorare pentru părinţi, teste de laborator indicând că aproape toate alimentele pentru bebeluşi testate în laborator conţineau urme de metale grele, relatează "MarketWatch".

Studiul a fost publicat cu o zi înainte ca "Johnson & Johnson" să anunţe că începe o rechemare voluntară a pudrei pentru bebeluşi, "dintr-un exces de precauţie". Organizaţia "Healthy Babies Bright Futures" a constatat că un sfert din cele 168 de alimente pentru bebeluşi testate în laborator, de la piureuri de fructe la biscuţi pentru dinţi, conţineau toate cele patru metale grele, care sunt arsenic, plumb, cadmiu şi mercur. Cercetătorii au testat atât branduri de nişă, cât şi branduri disponibile pe scară largă, precum "Gerber", potrivit căruia raportul "ar putea să provoace fără motiv îngrijorare în legătură cu siguranţa copiilor".

Cercetări anterioare au asociat cele patru metale cu daune aduse creierului, între alte consecinţe pentru sănătate, potrivit "Healthy Babies Bright Futures". Organizaţia este o alianţă de oameni de ştiinţă şi de organizaţii non-profit din domeniul sănătăţii care se concentrează pe eliminarea expunerii copiilor la chimicale care le pot afecta dezvoltarea.

Şi alte studii au descoperit metale grele în alimentele pentru bebeluşi. O cercetare din 2017 a identificat prezenţa plumbului în 20 la sută din circa 2.000 de mostre de alimente pentru bebeluşi. "Germber" şi "Beech-Nut" au susţinut că produsele lor sunt sigure. Un purtător de cuvânt al Nestle, compania mamă a "Gerber", a declarat că "urme de elemente precum arsenicul şi plumbul apar în mod natural. Din acest motiv, purtătorul de cuvânt a spus că "mulţi experţi în siguranţa alimentelor şi agricultură sugerează că nu este fezabil să ajungi la un nivel zero al acestor elemente, chiar în alimentele pregătite acasă, din ingrediente organice".

Citit 1079 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.