”Pachet complet” pentru bolnavul oncologic

”Pachet complet” pentru bolnavul oncologic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, săptămâna trecută, că are în vedere crearea unui „pachet complet” pentru bolnavul oncologic, cu tot ceea ce are nevoie un astfel de pacient de la momentul diagnosticării, pe parcursul tratamentului, până la monitorizare şi activităţi medicale de suport.

"Nu e chiar uşor să construieşti un asemenea pachet, dar ne ghidăm după ce fac alţii, discutăm cu toate comisiile de specialitate şi sigur că, până la urmă, vom crea un pachet. (…) În momentul de faţă o problemă este monitorizarea pacientului oncologic, între cele şase cure sau cinci cure câte se fac şi, atunci, creând acest pachet, vom scoate pacientul oncologic din masa mare de pacienţi în ceea ce priveşte investigaţiile paraclinice, fie imagistică, fie laborator", a susţinut Ciurchea, potrivit Agerpres.

Referindu-se la accesul pacienţilor români la moleculele nou disponibile pentru tratamentul cancerului, el a spus: "Pacienţii din România nu au acces la tratamente moderne, pacienţii din celelalte ţări din Uniunea Europeană au acces, deci este o discriminare".

Citit 1184 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.