”Pachet complet” pentru bolnavul oncologic

”Pachet complet” pentru bolnavul oncologic

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, săptămâna trecută, că are în vedere crearea unui „pachet complet” pentru bolnavul oncologic, cu tot ceea ce are nevoie un astfel de pacient de la momentul diagnosticării, pe parcursul tratamentului, până la monitorizare şi activităţi medicale de suport.
"Nu e chiar uşor să construieşti un asemenea pachet, dar ne ghidăm după ce fac alţii, discutăm cu toate comisiile de specialitate şi sigur că, până la urmă, vom crea un pachet. (…) În momentul de faţă o problemă este monitorizarea pacientului oncologic, între cele şase cure sau cinci cure câte se fac şi, atunci, creând acest pachet, vom scoate pacientul oncologic din masa mare de pacienţi în ceea ce priveşte investigaţiile paraclinice, fie imagistică, fie laborator", a susţinut Ciurchea, potrivit Agerpres.
Referindu-se la accesul pacienţilor români la moleculele nou disponibile pentru tratamentul cancerului, el a spus: "Pacienţii din România nu au acces la tratamente moderne, pacienţii din celelalte ţări din Uniunea Europeană au acces, deci este o discriminare".

Citit 704 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:21

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro