Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) solicită Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei Naţionale să "clarifice" situaţia examenului de rezidenţiat şi să îl organizeze în acest an, nu anul viitor.

"Considerăm că avem nevoie de stabilitate şi de responsabilitatea decidenţilor pentru a nu perturba sistemul de sănătate afectat şi aşa de lipsa personalului medical plecat în număr mare în alte ţări ale Uniunii Europene, unde îşi poate dezvolta cariera într-un mod serios şi predictibil", precizează COPAC, într-un comunicat de presă.
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România îşi arată "îngrijorarea şi revolta cu privire la situaţia total incertă" a examenului de rezidenţiat. "Instabilitatea cu care se confruntă studenţii la medicină, referitor la situaţia examenului de rezidenţiat, îi va determina să plece din România, lăsând pacienţii fără medicii de care au nevoie. România, ca ţară, nu îşi poate permite acest tip de comportament faţă de medicii ei", susţine Radu Gănescu, preşedintele COPAC, citat în comunicat. COPAC adaugă că nu consideră "normal" ca să fie pusă în pericol o generaţie de viitori medici de care România are "cea mai mare nevoie".

Citit 619 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro