Organizaţiile de pacienţi cer rezidenţiat anul acesta

Organizaţiile de pacienţi cer rezidenţiat anul acesta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) solicită Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei Naţionale să "clarifice" situaţia examenului de rezidenţiat şi să îl organizeze în acest an, nu anul viitor.

"Considerăm că avem nevoie de stabilitate şi de responsabilitatea decidenţilor pentru a nu perturba sistemul de sănătate afectat şi aşa de lipsa personalului medical plecat în număr mare în alte ţări ale Uniunii Europene, unde îşi poate dezvolta cariera într-un mod serios şi predictibil", precizează COPAC, într-un comunicat de presă.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România îşi arată "îngrijorarea şi revolta cu privire la situaţia total incertă" a examenului de rezidenţiat. "Instabilitatea cu care se confruntă studenţii la medicină, referitor la situaţia examenului de rezidenţiat, îi va determina să plece din România, lăsând pacienţii fără medicii de care au nevoie. România, ca ţară, nu îşi poate permite acest tip de comportament faţă de medicii ei", susţine Radu Gănescu, preşedintele COPAC, citat în comunicat. COPAC adaugă că nu consideră "normal" ca să fie pusă în pericol o generaţie de viitori medici de care România are "cea mai mare nevoie".

Citit 1021 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.