”Anul programelor naţionale de sănătate”

”Anul programelor naţionale de sănătate”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că Ministerul Sănătăţii (MS) are în lucru 108 registre de boli, care vor oferi o situaţie clară şi predictibilitate, pentru a fi asigurată finanţarea necesară pentru tratarea acestor afecţiuni, scrie Agerpres. "Pentru aceasta, am spus la momentul potrivit, au fost accesate fonduri europene, fonduri norvegiene şi elveţiene. De aceea, am definit anul viitor ca fiind anul programelor naţionale în sănătate. După elaborarea acestor registre, vom avea în sfârşit o oglindă foarte clară a ceea ce ne dorim, nevoie de finanţare, nevoie de resurse umane, finanţarea medicaţiei pacienţilor", a declarat ea.
Pintea a spus că a fost finalizat şi planul naţional de cancer, care va fi pus în dezbatere şi pentru care există în evaluare un proiect finanţat cu fonduri europene. Oficialul a ţinut să reamintească şi că anul trecut au fost introduse 37 de molecule noi pentru tratarea afecţiunilor cronice, iar anul acesta a continuat procesul de creştere a accesului pacienţilor la tratamente compensate şi gratuite cu încă 19 medicamente noi, majoritatea dintre acestea pentru tratamentul afecţiunilor oncologice.

Citit 875 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro