Examenul de rezidenţiat va fi pe 8 decembrie

Examenul de rezidenţiat va fi pe 8 decembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, respectiv PL-x 609/28.10.2019.

Actul normativ a fost adoptat, marţi, cu 225 de voturi ”pentru” de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Examenul poate avea loc în data de 8 decembrie, iar numărul de locuri scos la concurs este egal cu numărul de absolvenţi de la specializările Medicină Generală, Medicină Dentară şi Farmacie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că ”atunci când se vrea, se poate” şi a apreciat că partidele au înţeles să ”renunţe la orgolii şi politicianisme” pentru problemele cu adevărat importante.

Examenul de rezidenţiat, care trebuia să aibă loc în 17 noiembrie, a fost amânat pentru 8 decembrie, din cauză că la Ministerul Educaţiei nu există un ministru care să semneze cele trei ordine în baza cărora se organizează examenul.

În mod normal, în lipsa acestei legi, examenul are loc în baza a şapte ordine de ministru, trei dintre acestea fiind comune cu Ministerul Educaţiei.

Citit 1379 ori Ultima modificare Joi, 31 Octombrie 2019 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.