Lipsa somnului afectează vasele de sânge

Lipsa somnului afectează vasele de sânge

Noi.md
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un motiv în plus pentru a miza pe un somn bun peste noapte: mai puţin de şase ore de odihnă sau nopţile nedormite cresc riscul de a dezvolta plăci periculoase pe artere, arată un studiu american.

Cercetările anterioare au arătat că somnul deficitar este puternic asociat cu boala coronariană, însă acesta este primul studiu potrivit căruia odihna este măsurată obiectiv şi asociată în mod independent cu ateroscleroza în întregul organism, a declarat José Ordovás, director de ştiinţele nutriţiei şi genomică de la Centrul "Jean Mayer" din cadrul Universităţii Tufts (SUA) şi autorul principal al cercetării. Studiul a fost publicat în jurnalul Colegiului American de Cardiologie şi citat de cnn.com.

Dezvoltarea plăcilor pe pereţii interiori ai vaselor de sânge poate duce la accidente vasculare-cerebrale, la probleme digestive şi la o circulaţie deficitară a sângelui, determinând durere, amorţeală şi, în cele din urmă, boli de inimă. Aceste rezultate subliniază importanţa obiceiurilor sănătoase de somn în prevenirea bolilor cardiovasculare, sunt de părere autorii studiului.

Citit 521 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2019 16:08

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro