Ridichea neagră, benefică pentru tuse şi răceală

Ridichea neagră, benefică pentru tuse şi răceală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sunt multe legumele care ne ajută să scăpăm de simptomele şi stările de rău atunci când suferim de gripă sau de răceală, însă niciuna nu este la fel de eficientă în tratarea lor precum este ridichea neagră.

Deşi nu se poate spune că este cea mai gustoasă, ridichea neagră conţine antioxidanţi în cantităţi semnificative şi ajută la tratarea unor afecţiuni ale organelor interne, dar este excelentă şi pentru păr sau piele, scrie clicksanatate.ro.

Un tratament care se poate face şi cu ceapă, dar care este mai eficient cu ridiche neagră, este tăierea legumei în două şi umplerea jumătăţilor cu miere sau cu zahăr. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se bea siropul. Infecţiile sistemului respirator, dar şi senzaţiile de uscăciune în gât, durerile de cap şi alte simptome specifice răcelii dispar.

Se pare că ridichea neagră conţine o substanţă care ajută la reglarea secreţiei glandei tiroide. Persoanele care suferă de hipertiroidism se pot trata cu această legumă pentru reglarea excesului de hormoni tiroidieni. În plus, despre ridichea neagră se crede că stimulează funcţiile hepatice.

Excelentă pentru păr şi piele

Un suc de ridiche neagră pe zi poate aduce mari beneficii şi în lupta cu căderea părului. Întărirea firului de păr şi stimularea creşterii lui pot fi alte motive pentru a mânca această legumă. Se poate face chiar şi o mască de păr cu ridiche neagră. Într-o oală se pun două pahare de apă şi o ridiche rasă. Amestecul trebuie lăsat la fiert timp de 30 de minute, la foc mic, după care se răceşte, se amestecă cu un gălbenuş de ou şi se pune pe păr timp de două ore. Apoi, părul se clăteşte şi se spală normal.

Sucul de ridiche neagră este foarte eficient şi pentru curele de dezintoxicare, atunci când dorim o curăţire excelentă a sângelui. Alături de sucul de sfeclă, sucul de ridiche neagră este unul dintre cele mai bune. Astfel, pielea va arăta mult mai lucioasă şi mai sănătoasă.

Pe lângă drenarea bilei şi dezintoxicarea ficatului, se pare că ridichea neagră ajută la eliminarea calculilor renali. Se bea suc de ridiche neagră pe stomacul gol, dimineaţă, nu mai mult de un pahar.

Această legumă are însă şi efecte mai puţin plăcute, precum respiraţia urât mirositoare şi balonările. De aceea, este bine să cereţi sfatului medicului înainte de a urma un tratament cu ridiche neagră. De asemenea, este indicată oprirea tratamentului dacă simţiţi arsuri gastrice.

Citit 2160 ori Ultima modificare Duminică, 03 Noiembrie 2019 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.