Migdalele, benefice pentru fertilitate

Migdalele, benefice pentru fertilitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deşi pare greu de crezut, multe alimente sunt benefice pentru viaţa sexuală, iar migdalele se numără printre ele. Sunt cele mai populare nuci, iar asta datorită faptului că sunt alimente bogate în nutrienţi, grăsimi sănătoase, antioxidanţi, vitamine şi minerale. Ce se ştie însă în mai mică măsură este că migdalele te pot ajuta şi pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale.

Migdalele sunt o sursă importantă de seleniu. Pe lângă faptul că acest mineral joacă un joc major în sănătatea metabolismului, el are şi rolul de a creşte fertilitatea, dezvoltând foliculi ovarieni sănătoşi care, la rândul lor, sunt responsabili cu producerea ovulelor. De asemenea, aceste nuci cu un gust atât de plăcut conţin proteine şi fibre care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge şi la încetinirea digestiei, încărcându-te cu energie pentru mai mult timp. Totodată, sunt o gustare ideală înainte de partidele de sex, deoarece ajută la creşterea nivelul de rezistenţă în timpul actului sexual.

Migdalele ajută şi la producerea de hormoni sexuali masculini, deoarece conţin zinc, care joacă un rol important în producerea testosteronului, vital atât pentru libidoul feminin, cât şi pentru cel masculin.

Nu în ultimul rând, ajută la producerea de dopamină. În mare parte, dopamina modulează plăcarea pe care o resimţim în timpul actului sexual.

Citit 1264 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Noiembrie 2019 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.