Noi doze de vaccin antigripal au ajuns la Galaţi

Noi doze de vaccin antigripal au ajuns la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ministerul Sănătăţii a trimis către judeţul Galaţi o nouă tranşă de vaccin antigripal, pentru imunizarea populaţiei la risc. Imunizarea ar putea începe, propriu-zis, în zilele următoare.

"A venit şi ultima tranşă de vaccin antigripal. În total, săptămâna trecută, am primit 15.160 de doze de vaccin. Medicii de familie au început deja să ridice vaccinul, iar imunizarea va avea loc, la fel ca până acum, în cabinetele acestora", a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Până în prezent, Ministerul Sănătăţii a trimis către DSP Galaţi trei tranşe de vaccin antigripal, însumând 33.680 de doze, dintr-un necesar de aproximativ 50.000.

Potrivit legii, sunt vaccinate antigripal gratuit persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical, gravidele, aşa cum sugerează recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Toamna aceasta, teama de a se îmbolnăvi de gripă i-a determinat pe foarte mulţi gălăţeni să caute vaccinul antigripal la medicul de familie sau în farmacii, contra cost. Cererea mare a dus la apariţia unei crize de vaccin antigripal, care pentru aproximativ trei săptămâni a fost de negăsit. "Farmaciile au fost nevoite să întocmească liste de aşteptare cu persoanele care şi-au dorit să se vaccineze antigripal. În ultimele două-trei săptămâni, a intrat în stocurile farmaciilor vaccin antigripal, însă în cantităţile prea mici, insuficiente pentru a răspunde în totalitate cererii foarte mari", a explicat farm. Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Citit 1584 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2019 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.