Efectul cafelei asupra sănătăţii

Efectul cafelei asupra sănătăţii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un studiu realizat independent, dar finanţat de companiile europene de cafea, arată că, atunci când este băută cu moderaţie, cafeaua cofeinizată sau nu poate reduce riscul de sindrom metabolic.

Oameni de ştiinţă de la universităţi din Navarra, Spania, şi Catania, Italia, au identificat o asociere între obiceiul de a bea cafea şi o reducere a riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2, precum şi de hipertensiune arterială, potrivit agerpres.ro, care preia AFP.

Este vorba însă de un consum moderat de maximum patru ceşti de cafea pe zi, potrivit aceleiaşi surse. În cazul în care această cantitate este depăşită, toate avantajele pentru sănătate sunt pierdute. Beneficiile ar fi aduse de polifenolii din cafea, în special de acizii fenolici şi de flavonoide. Sindromul metabolic înseamnă o serie de afecţiuni – obezitate, hipertensiune arterială, nivel ridicat de trigliceride, niveluri scăzute de colesterol, HDL şi rezistenţă la insulină - care, împreună, cresc riscul de diabet, de AVC şi de boli cardiovasculare. Un adult din patru este afectat de acest sindrom în Marea Britanie, iar situaţia nu diferă cu mult nici în România.

Citit 2650 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2019 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.