Remedii antirăceală eficiente

Remedii antirăceală eficiente
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

A fi bolnav, chiar şi atunci când sunteţi acasă în pat, nu este distractiv. Combinaţia de dureri de corp, febră, frisoane şi congestie nazală poate fi suficientă pentru a face pe oricine să se simtă cumplit. Cu toate acestea, poţi face o răceală suportabilă dacă folosiţi remedii naturale, lipsite de efecte secundare.

Salvia şi echinacea

Durerile în gât şi tusea pot fi combătute într-un timp scurt cu ajutorul remediilor din salvie. Pentru o infuzie, se foloseşte o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se lasă zece minute, apoi se strecoară şi se bea neîndulcit. Zilnic, se beau câte patru căni de ceai de salvie.

Usturoiul

Usturoiul conţine compusul alicină, care poate avea proprietăţi antimicrobiene. Adăugarea unui supliment de usturoi în dieta dumneavoastră ar putea reduce severitatea simptomelor răcelii.

Apa sărată

Gargara cu apă sărată poate ajuta la prevenirea infecţiilor respiratorii superioare şi poate scădea severitatea simptomelor răcelii. De exemplu, poate uşura durerea în gât şi congestia nazală.

Băi calde

Uneori puteţi reduce febra cu o baie caldă. Băile calde pot reduce, de asemenea, simptomele de răceala si gripa la adulţi.

Citit 1557 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2019 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.