Dotări de peste un milion de euro, la Spitalul Județean

Dotări de peste un milion de euro, la Spitalul Județean
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Investiție unică în sud-estul României la secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Galați. Aceasta a fost dotată cu un sistem complet pentru intervenții chirurgicale pe creier și coloana vertebrală, compus dintr-un dispozitiv de neuronavigație, un aspirator ultrasonic, un ecograf intraoperator și o trusă endoscopică.

"Practic, cu acest sistem de ultimă generație, Galațiul devine un centru regional de neurochirurgie. În plus, acum avem a doua cea mai dotată secție de neurochirurgie din Moldova. Cu ajutorul acestui sistem, se poate crea un mediu virtual cu imaginile obținute la tomograf, astfel încât medicii să poată localiza cu precizie leziunile cerebrale profunde. Apoi, se pot îndepărta pe cale chirurgicală tumorile și hematoamele, fără afectarea vaselor de sânge ale creierului. Noul echipament le permite medicilor să vadă chiar în timpul intervențiilor chirurgicale dacă mai există țesut tumoral, iar cu trusa endoscopică se pot realiza și la Galați operații de hernie de disc minim invazive. În plus, cu ajutorul acestui echipament medical vom putea face primii pași și în domeniul neurochirurgiei vasculare", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Echipamentul medical urmează să fie montat în sala de operație, iar personalul medical va efectua stagii de pregătire pe acest tip de aparatură. Valoarea investiției este de 4,95 milioane lei, fonduri de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Galați.

Citit 1485 ori Ultima modificare Marți, 03 Decembrie 2019 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.