Consultaţii cu scandal la Spitalul de Copii Galaţi
Foto: Remus Basalic

Consultaţii cu scandal la Spitalul de Copii Galaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Condiţiile în care oamenii sunt nevoiţi să stea la urgenţe, în spitalele gălăţene, nu mai au nevoie de nicio descriere. Cu toate acestea, când timpul petrecut în sala de aşteptare se măsoară cu orele, nervii pot scăpa cu uşurinţă de sub control. Un astfel de incident s-a petrecut chiar săptămâna trecută, la Spitalul de Copii din Galaţi, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru calmarea spiritelor.

Joia trecută, un părinte nemulţumit de condiţiile în care copiii bolnavi şi părinţii lor sunt nevoiţi să aştepte cu orele în Compartimentul primire urgenţe al Spitalului de Copii „Sf. Ioan” ne-a trimis o serie de mesaje pe pagina de Facebook a ziarului. „Sunt cu fetiţa mea de opt luni la urgenţă la Spitalul de Copii Galaţi. Este inadmisibil aşa ceva… cămăruţa unde se aşteaptă să intri la consultaţie nu are mai mult de 15 metri pătraţi. Pe numărate suntem 30 de suflete aici, înghesuite. Copii răciţi, cu febră, cu tuse, bebeluşi cu tot felul de boli. Nu se poate aşa ceva, într-un oraş aşa de mare. Acum a venit şi poliţia, pentru că ieşise scandal”, se arată în mesajul pe care ni l-a trimis Andrei Anton.

Ce spune conducerea unităţii

Am cerut un punct de vedere conducerii spitalului, pentru a afla cum se explică aglomeraţia de la urgenţe şi ce soluţii au fost luate pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple.
„Aglomeraţia este, într-adevăr, o realitate. Foarte mulţi copii se prezintă zilnic la urgenţe cu patologii diverse. În ziua respectivă, pe 12 decembrie, au fost 120 de copii prezentaţi în serviciul Urgenţe, dintre care 100 veniţi după ora 15,00. Pe lângă medicii care erau de gardă, au coborât pentru consultaţii şi colegi din spital şi am chemat şi medici de acasă. Înţelegem că nu este plăcut pentru nimeni să aştepte pe holurile spitalului, mai ales când copilul său este bolnav. Dar, dacă părinţii sunt recalcitranţi, acest lucru mai mult ne încurcă. Nu se poate să ai concomitent şi calitate a actului medical, şi cantitate. Joi seară, a fost chemată firma de pază pentru a calma spiritele, dar din păcate a fost nevoie, până la urmă, de intervenţia poliţiei”, a declarat dr. Victoriţa Ştefănescu, managerul Spitalului de Copii Galaţi.
În ceea ce priveşte sala de aşteptare mult prea mică pentru numărul mare de pacienţi şi de aparţinători, dr. Ştefănescu a promis că şi acest neajuns se va rezolva în curând. „Am câştigat un proiect european pentru extinderea Compartimentului Primire Urgenţe. Contractul a fost semnat deja în luna august a acestui an, iar lucrările vor fi gata în decurs de un an şi opt luni de la data semnării contractului. Compartimentul va fi extins prin construirea unui nou nivel, astfel încât să putem răspunde cerinţelor actuale”, a concluzionat managerul spitalului.

Citit 8083 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 01:02

5 comentarii

 • postat de Dr Dre
  Miercuri, 18 Decembrie 2019 15:28
  37.159.120.***
  Avem sistemul de sănătate pe care ni-l putem permite. Vorba ăluia cu salteaua, ar trebui să facem un efort fiecare dintre noi, cât ne stă in putință. Mulți dintre noi ne așteptăm să intrăm la urgențe sau să chemăm ambulanța și de acolo, gata, e treaba altora (medici, asistente, infirmiere). Nu avem PIBul Franței, să fim realiști. Confundăm adesea ceea ce ni se pare că merităm cu ceea ce putem.
  14
  9
  Raportează
 • postat de Costi
  Miercuri, 18 Decembrie 2019 12:38
  95.77.96.***
  @Galatean e 40 de lei o saltea gonflabila, pe care o poti lua acasa, dupa externare. Nu te mai plange atat ca multi dintre noi nici nu stiam ca exista si rezerve cu paturi de adulti.
  22
  5
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 18 Decembrie 2019 08:56
  5.13.146.***
  Trag un semnal de alarma , tot la acest spital...Acum doua saptamani , nora internata la urgente cu cel mic de 9 luni , a fost cazata intro rezerva cu DOUA PATURI PENTRU COPII si UN SINGUR pat pentru adulti ,...in salon erau DOI COPII SI DOUA MAME ...NORA a trebuit sa doarma , o saptamana ,pe scane ... CE ESTE DE FACUT ...este cumva nepasare sau nesimtire ?
  2
  20
  Raportează
 • postat de O rușine!
  Miercuri, 18 Decembrie 2019 08:11
  95.76.32.***
  Deci, se va rezolva curând. Cam în cinci ani-zece ani... Cresc copiii ăia mari până atunci. Eventual poate pleacă și din țară...
  1
  21
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Miercuri, 18 Decembrie 2019 05:28
  5.13.195.***
  Si cu asta basta , sa rezolvat treaba pe loc, panarama curata sa dai astfel de interviuri ca raspuns cu o sa se etc .
  3
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.