Camere video în toate sălile de operaţie din spitale

Camere video în toate sălile de operaţie din spitale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a făcut public cazul pacientei arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca, după ce unitatea medicală a încercat să muşamalizeze incidentul, a anunţat că va propune oficial Ministerului Sănătăţii să monteze camere de supraveghere în toate sălile de operaţie din spitalele româneşti, scrie Hotnews.

”În foarte multe asemenea blocuri operatorii se întâmplă grozăvii pentru că activitatea este condusă de feudali ca Beuran, care au construit imperii ale fricii în care lumea tace şi înghite fără reacţii sănătoase la abuzuri şi cu abateri de neimaginat", spune deputatul. Parlamentarul a făcut publice, miercuri seară, şi primele imagini din timpul operaţiei în care pacienta a luat foc. Imaginile publicate de Emanuel Ungureanu surprind momentele de după stingerea incendiului din sala de operaţie şi prezintă momentul apariţiei lui Mircea Beuran în sală "fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână".

Medicii care au efectuat operaţia de la Spitalul Floreasca, în timpul căreia a luat foc o pacientă, au folosit un dezinfectant care nu ar fi trebuit utilizat în acest caz, cu toate că în acel moment în spital erau disponibile toate tipurile de dezinfectanţi, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Citit 1983 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2020 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.