Un nou virus a fost identificat în China

Un nou virus a fost identificat în China
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Misterioasa boală contractată de 59 de pacienţi în centrul Chinei este provocată de un nou virus, care aparţine aceleiaşi familii cu sinistrul SARS, au anunţat, joi, autorităţile sanitare chineze, citate de AFP. Maladia a apărut luna trecută în marele oraş Wuhan (11 milioane de locuitori) şi a stârnit temeri deoarece autorităţile au crezut că este vorba de SARS, virus care a ucis peste 600 de persoane în China continentală şi în Hong Kong între 2002 şi 2003.

Noul microorganism este un coronavirus din familia SARS. Aceste virusuri pot provoca boli cel mai adesea benigne la oameni (cum ar fi răceala) dar unele, precum SARS, (Sindromul Acut Respirator Sever) sau MERS (Sindromul Respirator al Orientului Mijlociu) au antrenat epidemii grave.

"Potrivit autorităţilor chineze, virusul poate provoca tulburări grave în cazul unora dintre pacienți", a precizat, miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dar "nu se transmite rapid". 

Totodată, OMS nu recomandă nicio restricţie de călătorie în China. Ambasada Statelor Unite, pe de altă parte, a recomandat evitarea contactelor cu persoanele bolnave.

Citit 2803 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2020 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.