Cât de sănătoase sunt fructele și legumele
Foto: lidl.ro

Cât de sănătoase sunt fructele și legumele
Monitorizare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță, într-un comunicat, că 54 la sută din legumele, fructele şi cerealale monitorizate în Bucureşti nu au prezentat vreun risc pentru consumator.

Anul trecut, la Laboratorul pentru Controlului Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale din Bucureşti s-au analizat 419 probe de tomate, din care în 227 probe (54 la sută) nu au fost găsite reziduuri de pesticide, în 192 probe (46 la sută) valorile reziduurilor au fost mai mici decât limitele maxime admise stabilite de regulamentul european şi nu au prezentat niciun risc pentru sănătatea consumatorilor, potrivit MADR. În cadrul Laboratorului Regional pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale Mureş, în anul 2019, au fost analizate 256 probe de tomate, din care în 175 probe (68,36 la sută) nu au fost găsite reziduuri de pesticide, iar în 81 probe (31,64 la sută) valorile reziduurilor au fost mai mici decât limitele maxime admise, mai arată MADR.

În anul 2020, Ministerul Agriculturii va continua programul de susţinere a tomatelor în spaţii protejate şi a fost introdusă obligativitatea depunerii de către beneficiari la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, a copiei Registrului de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat la zi şi verificat de Oficiul Fitosanitar Judeţean din cadrul Autorităţii Naţionale Fitosanitare.

Citit 1654 ori Ultima modificare Duminică, 16 Februarie 2020 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.