Cât de sănătoase sunt fructele și legumele

Cât de sănătoase sunt fructele și legumele

Monitorizare lidl.ro
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță, într-un comunicat, că 54 la sută din legumele, fructele şi cerealale monitorizate în Bucureşti nu au prezentat vreun risc pentru consumator.

Anul trecut, la Laboratorul pentru Controlului Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale din Bucureşti s-au analizat 419 probe de tomate, din care în 227 probe (54 la sută) nu au fost găsite reziduuri de pesticide, în 192 probe (46 la sută) valorile reziduurilor au fost mai mici decât limitele maxime admise stabilite de regulamentul european şi nu au prezentat niciun risc pentru sănătatea consumatorilor, potrivit MADR. În cadrul Laboratorului Regional pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale Mureş, în anul 2019, au fost analizate 256 probe de tomate, din care în 175 probe (68,36 la sută) nu au fost găsite reziduuri de pesticide, iar în 81 probe (31,64 la sută) valorile reziduurilor au fost mai mici decât limitele maxime admise, mai arată MADR.

În anul 2020, Ministerul Agriculturii va continua programul de susţinere a tomatelor în spaţii protejate şi a fost introdusă obligativitatea depunerii de către beneficiari la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, a copiei Registrului de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat la zi şi verificat de Oficiul Fitosanitar Judeţean din cadrul Autorităţii Naţionale Fitosanitare.

Citit 1083 ori Ultima modificare Duminică, 16 Februarie 2020 16:38

1 comentariu

  • postat de Paradox ! Duminică, 16 Februarie 2020 23:31 77.111.247.*** Link la comentariu
    0
    6

    Legumele si fructele din Romania, cu toate ca nu sunt cu nimic mai bune decat cele din import si, in afara de asta, sunt transportate doar cativa kilometri de la producator pana la cumparatorul din piata, cu cheltuieli minime de transport, manipulare si depozitare ... cele romanesti (de ale noastre !!!) sunt la pret dublu fata de cele din import.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.