ALERTĂ. Gălățeni veniți din Italia, izolați de teama coronavirusului

ALERTĂ. Gălățeni veniți din Italia, izolați de teama coronavirusului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Trei persoane întoarse din Italia sunt izolate într-un spital din Galați după ce au intrat în contact cu o femeie suspectă de infecție cu coronavirus (COVID-19). Este vorba despre doi bărbați și de o femeie sosiți duminică dintr-o regiune unde au fost confirmate mai multe îmbolnăviri provocate de coronavirus.

Cei trei au călătorit din Brescia până în România cu un microbuz în care se afla și o femeie de 52 de ani, din Buzău. Până în prezent, nu se cunoaște dacă și alte persoane au venit în România cu aceeași cursă. Când microbuzul se afla deja în țară, femeia din Buzău a fost sunată de o prietenă din Italia, care a anunțat-o că bătrâna pe care o îngrijea este suspectă de infecție cu coronavirus.

Ajunsă la destinație, buzoianca a sunat la 112 și a povestit ceea ce aflase de la colega sa. Ulterior, a fost preluată de un echipaj medical și dusă la Spitalul Județean Buzău, unde este ținută în carantină.

Cele trei persoane care și-au continuat drumul spre Galați au fost preluate de o ambulanță special echipată și duse preventiv la spital, unde au rămas izolate. Potrivit autorităților sanitare, gălățenii nu au simptome de boală. Cu toate acestea, ei vor fi ținuți în carantină, timp de 14 zile, într-un centru special, așa cum a decis, duminică seară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Până în prezent, coronavirusul a făcut deja trei victime în Italia. De asemenea, sunt înregistrate 150 de cazuri de infecție cu COVID-19. Această răspândire fără precedent a temutului virus a determinat ca orașe întregi din peninsulă să fie puse în carantină.

Citit 10366 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.