Câte 20.000 de lei amendă, pentru că nu au stat în izolare

Câte 20.000 de lei amendă, pentru că nu au stat în izolare
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

În ciuda faptului că, la nivel naţional, au fost amendate foarte multe persoane din cauza faptului că nu au respectat condiţiile impuse privind izolarea la domiciliu, iată că cetăţenii români nu înţeleg pericolul la care se şi îi expun pe cei din jur.

Amenzile, care nu sunt deloc de neglijat, nu par să îi sperie nici pe gălăţenii care ar trebui să stea în izolare la domiciliu. Atestă acest lucru ultimul control efectuat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, care, împreună cu poliţiştii, au descoperit trei noi cazuri de acest fel. "Marţi au fost verificate 15 domicilii declarate de către persoanele care s-au întors din Italia şi care erau în izolare la domiciliu, au fost 15 domicilii cu 27 de persoane, care erau declarate la aceste adrese. Am avut un număr de trei persoane care nu au fost identificate, pentru care inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au aplicat amenzi de 20.000 de lei per contravenient", ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.
În urma verificărilor, inspectorii DSP au aflat date doar despre două din cele trei persoane care nu au fost găsite la domiciliu. "O persoană, şofer de camion, atunci când a fost contactată de reprezentanţii DSP, era prin Harghita, mergea cu camionul, o altă persoană s-a întors la muncă în Italia, iar despre cea de-a treia persoană nu avem date. Acel şofer de TIR, atunci când a fost contactat de colegii noştri, ne-a comunicat că i s-a spus de la firmă că lor nu li se aplică acest regim de izolare", a completat Gabriel Avrămescu.
Cu această ocazie, autorităţile fac din nou un apel şi îi roagă pe toţi cetăţenii care au venit în ţară din Italia sau din alte zone în care există focare de coronavirus să respecte regulile impuse de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. "Precizez din nou că regimul de izolare la domiciliu se aplică tuturor persoanelor care se întorc în ţară. Ba mai mult, având în vedere situaţia specială din Italia, se instituie carantină în judeţele de graniţă, iar în ceea ce priveşte izolarea la domiciliu, nu este facultativă, este o măsură obligatorie, atât pentru cei care vin din străinătate, cât şi pentru membrii familiei care domiciliază împreună cu aceştia. Măsura de izolare la domiciliu se aplică şi membrilor familiei, iar termenul de 14 zile se aplică şi pentru ei, fără nicio excepţie. Atunci când au nevoie de cumpărături trebuie să anunţe autorităţile, atunci când au alte probleme sau necesităţi trebuie să aducă la cunoştinţă reprezentanţilor DSP care îi contactează zilnic”, a conchis prefectul de Galaţi.

Citit 5482 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2020 22:58

3 comentarii

 • postat de Doar eu
  Miercuri, 11 Martie 2020 15:50
  86.124.205.***
  Pai altceva nu stiu decat sa dea amenzi astronomice (in Italia amenda e de 200e) ca si cum nivelul de trai din Romania e peste cel din vest.
  6
  2
  Raportează
 • postat de Apel la responsabilitate
  Miercuri, 11 Martie 2020 10:57
  193.231.148.***
  Faceti publica localitatea, zona si persoanele cu initiale de nume!
  16
  14
  Raportează
 • postat de Cititi TOATE ziarele !
  Miercuri, 11 Martie 2020 10:08
  77.111.245.***
  Toti ,,diasporejii" din Italia vor sa se intoarca acum, cu totii. inapoi in Romania!
  Cea mai noua ,,jmecherie" a romanilor ingrijitori de batrani, de meserie, din Italia este cum sa fenteze autoritatile italiene care au carantinat toata Italia din cauza coronavirusului si sa se intoarca in Romania. In ziarele italiene scrie cum, apartamentele din zonele de focar maxim, locuite de romani, se golesc rapid unul cate unul si, toti romanii din Italia, se deplaseaza pe diferite cai in Franta sau Elvetia sau Austria sau Slovenia , de unde iau diferite mijloace de transport cu care se intorc in Romania declarand ca ei nu vin din Italia ci din tarile invecinate. Autoritatile de frontiera din Romania ii cred pe cuvant si ii lasa PE TOTI sa intre in tara !!!
  3
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.