Corturi speciale pentru triajul pacienţilor | Măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Corturi speciale pentru triajul pacienţilor | Măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

În curtea Spitalului Judeţean au fost instalate două corturi Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
2 comentarii

UPDATE, luni, 16 martie 2020 | Cort montat și la Spitalul de Pneumoftiziologie.


(14 martie 2020) Ţinând cont că numărul celor diagnosticaţi cu coronavirus creşte de la o zi la alta, autorităţile din Galaţi au decis activarea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi instalarea mai multor corturi în curtea unităţilor medicale din oraş.

"Se instalează corturi pentru trierea pacienţilor care prezintă simptome respiratorii. La Spitalul Judeţean avem două corturi cu o capacitate de 12 persoane, iar la Spitalul de Copii un cort cu o capacitate de şase persoane. În cursul zilei de sâmbătă va fi instalat un astfel de cort şi la Spitalul de Boli Infecţioase", ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Imediat după activarea Comandamentului, mai mulţi pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns în curtea Spitalului Judeţean, unde au început instalarea celor două corturi. "În curtea spitalului sunt instalate două corturi în vederea triajului pacienţilor cu insuficienţă respiratorie. În momentul în care un pacient va fi suspect de o eventuală infecţie va rămâne pe loc, în vederea transferului la Spitalul de Boli Infecţioase. Ceilalţi pacienţi vor fi direcţionaţi către UPU, urmând a fi trataţi şi consultaţi de personalul spitalului. Dacă un pacient va avea nevoie de izolare, va fi mutat în cel de-al doilea cort. Este o măsură de protecţie a personalului, în condiţiile în care, zilnic, trec prin UPU 250 - 300 de persoane", ne-a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.

Acces mai uşor către Spitalul CFR

Tot ca măsură preventivă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, întrunit în şedinţă extraordinară, a decis, începând de astăzi, interzicerea accesul auto şi pietonal pe strada Alexandru Moruzzi, între strada Dogăriei şi strada Tăuni, şi interzicerea accesul auto pe strada Răsăritului, din strada Alexandru Moruzzi până în strada Olteniţei. "Măsura se va aplica până pe 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire. Se va permite accesul auto al ambulanţelor, autospecialelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Poliţiei Locale şi al autoutilitarelor de aprovizionare şi salubrizare, accesul pietonal al salariaţilor Spitalului General Căi Ferate Galaţi, pacienţilor, personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Locale, cât şi al riveranilor cu domiciliul pe strada Alexandru Moruzzi", au explicat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Măsura a fost luată pentru ca ambulanţele să aibă acces mai uşor către unitatea medicală, dacă se va impune transferul pacienţilor din celelalte spitale din oraş.

Totodată, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a mai decis sistarea activităţilor în toate spaţiile de joacă amenajate în aer liber, atât pe domeniul public, cât şi în cele ale operatorilor economici, până pe 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

CITEȘTE ȘI: Rute Transurb schimbate, în urma unor restricții de circulație

 

 

Citit 7420 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 21:39

2 comentarii

 • postat de SA NU MAI SUBESTIMAM CORONAVIRUS Sâmbătă, 14 Martie 2020 17:10 213.164.12.*** Link la comentariu
  2
  11

  E minunat ca au facut acces mai usor catre Spitalul CFR. Personalul medical nu are suficiente echipamente de protectie, va fi mai rau ca pe front daca vin cazuri. Ce vor face cei care vor fi nevoiti sa intre in contact cu pacientii fara a avea protectie corespunzatoare? Nu doar ca angajatii vor fi in pericol, dar si familiile lor.

  Raportează
 • postat de 3 corturi... Sâmbătă, 14 Martie 2020 01:04 77.111.245.*** Link la comentariu
  20
  36

  Doua corturi ? Mi se pare o gluma ! Ce sa faci cu doua corturi la zecile de mii de cazuri care urmeaza sa vina in urmatoarele cateva zile ?!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro