Corturi speciale pentru triajul pacienţilor | Măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului
Foto: Bogdan Codrescu

Corturi speciale pentru triajul pacienţilor | Măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului
În curtea Spitalului Judeţean au fost instalate două corturi
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

UPDATE, luni, 16 martie 2020 | Cort montat și la Spitalul de Pneumoftiziologie.


(14 martie 2020) Ţinând cont că numărul celor diagnosticaţi cu coronavirus creşte de la o zi la alta, autorităţile din Galaţi au decis activarea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi instalarea mai multor corturi în curtea unităţilor medicale din oraş.

"Se instalează corturi pentru trierea pacienţilor care prezintă simptome respiratorii. La Spitalul Judeţean avem două corturi cu o capacitate de 12 persoane, iar la Spitalul de Copii un cort cu o capacitate de şase persoane. În cursul zilei de sâmbătă va fi instalat un astfel de cort şi la Spitalul de Boli Infecţioase", ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Imediat după activarea Comandamentului, mai mulţi pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns în curtea Spitalului Judeţean, unde au început instalarea celor două corturi. "În curtea spitalului sunt instalate două corturi în vederea triajului pacienţilor cu insuficienţă respiratorie. În momentul în care un pacient va fi suspect de o eventuală infecţie va rămâne pe loc, în vederea transferului la Spitalul de Boli Infecţioase. Ceilalţi pacienţi vor fi direcţionaţi către UPU, urmând a fi trataţi şi consultaţi de personalul spitalului. Dacă un pacient va avea nevoie de izolare, va fi mutat în cel de-al doilea cort. Este o măsură de protecţie a personalului, în condiţiile în care, zilnic, trec prin UPU 250 - 300 de persoane", ne-a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.

Acces mai uşor către Spitalul CFR

Tot ca măsură preventivă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, întrunit în şedinţă extraordinară, a decis, începând de astăzi, interzicerea accesul auto şi pietonal pe strada Alexandru Moruzzi, între strada Dogăriei şi strada Tăuni, şi interzicerea accesul auto pe strada Răsăritului, din strada Alexandru Moruzzi până în strada Olteniţei. "Măsura se va aplica până pe 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire. Se va permite accesul auto al ambulanţelor, autospecialelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Poliţiei Locale şi al autoutilitarelor de aprovizionare şi salubrizare, accesul pietonal al salariaţilor Spitalului General Căi Ferate Galaţi, pacienţilor, personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Locale, cât şi al riveranilor cu domiciliul pe strada Alexandru Moruzzi", au explicat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Măsura a fost luată pentru ca ambulanţele să aibă acces mai uşor către unitatea medicală, dacă se va impune transferul pacienţilor din celelalte spitale din oraş.

Totodată, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a mai decis sistarea activităţilor în toate spaţiile de joacă amenajate în aer liber, atât pe domeniul public, cât şi în cele ale operatorilor economici, până pe 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

CITEȘTE ȘI: Rute Transurb schimbate, în urma unor restricții de circulație

 

 

Citit 8813 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.