Spirtul, ineficient în unele situaţii

Spirtul, ineficient în unele situaţii

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele Societăţii de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, spune că nu trebuie să dezinfectăm ambalajele produselor, acest lucru neavând nici o legătură cu o practică normală de prevenţie.
Medicul spune că o abordare corectă a situaţiei presupune doar spălarea pe mâini. De asemenea, specialistul atenţionează că transmiterea coronavirusului se face prin contact direct cu o persoană infectată şi nu prin inhalare. Doar dacă produsul a fost atins imediat de către o persoană infectată şi de una sănătoasă, cea sănătoasă poate capta virusul. "Să ştergem cu spirt pachetele sau obiectele achiziţionate este total ineficace, nu s-a demonstrat această cale de transmitere. Nu facem decât să risipim resursele unde nu trebuie. Dar avem des această abordare - decât să avem grijă cum strănutăm, preferăm să ştergem obiectele cu spirt. Să fim echilibraţi, să luăm măsuri pentru igiena strănutului, să încetăm cu exagerările. Dacă ne spălăm pe mâini, nu trebuie să dezinfectăm orice produs", a declarat Rafila, la Digi24.

Citit 1740 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2020 20:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro