Coronavirusul nu se ia de pe haine

Coronavirusul nu se ia de pe haine
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Secretatul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a afirmat, duminică, la Antena 3, că virusul SARS Cov 2 nu se ia de pe haine. "Pantofii sunt scoşi exact la intrare, îi ţin în casă, în apartament, dar la intrare. După care am scos hainele de afară. Am un gel pe bază de alcool pe care-l folosesc după ce mă spăl pe mâini şi mă dezinfectez cu el. De regulă, cămaşa şi hainele merg la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haină, decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar dacă ajunge pe haine, tot o să moară, mai ales că virusul nu se transmite de la haine. Se transmite de la particule care sunt în aer dacă a strănutat sau tuşit cineva. Se ia mai ales de pe suprafeţe. Se ia dacă eu tuşesc sau strănut în palmă şi pun mâna pe o suprafaţă şi peste câteva ore vine altcineva şi pune mâna pe respectiva suprafaţă apoi pune mâna pe faţă", a precizat Raed Arafat.
Oficialul a mai precizat că virusul SARS Cov 2 nu se transmite prin intermediul alimentelor, astfel că fructele şi legumele pe care le mâncăm nu trebuie să fie spălate diferit față de cum o făceam şi până acum. Secretarul de stat recomandă totodată ca, atunci când vrem să deschidem o uşă sau să apăsăm pe butoanele de la lift etc., să încercăm să nu atingem cu palmele/ degetele suprafaţa respectivă.
"Telefonul trebuie dezinfectat des, cu şerveţele umede şi chiar cu soluţii cu alcool, dacă are folie pe el. Şansa mare e să iei coronavirus de la cineva care a strănutat sau a tuşit în faţa ta, şi de pe suprafeţe pe care le-au atins cei bolnavi", a mai precizat Raed Arafat.

Citit 6841 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2020 19:58

2 comentarii

 • postat de Mihai
  Marți, 24 Martie 2020 17:13
  5.13.253.***
  "Dacă trăiești cu alții, atunci toți membrii gospodăriei care rămân bine pot termina izolarea gospodăriei după 14 zile. Perioada de 14 zile începe din ziua în care boala a început la prima persoană să îmbolnăvească. Paisprezece zile este perioada de incubație pentru coronavirus; persoanele care rămân bine după 14 zile este puțin probabil să fie infecțioase.

  După 7 zile, dacă prima persoană care se îmbolnăvește se simte mai bine și nu mai are o temperatură ridicată, poate reveni la rutina lor normală. Dacă unii membri ai familiei se simt rău în timpul perioadei de izolare a gospodăriei de 14 zile, aceștia trebuie să urmeze aceleași sfaturi - adică după 7 zile de la începerea simptomelor, dacă se simt mai bine și nu mai au o temperatură ridicată, pot de asemenea revin la rutina lor normală.

  În cazul în care un membru al gospodăriei dezvoltă simptome de coronavirus târziu în perioada de izolare a gospodăriei de 14 zile (de exemplu, în ziua 13 sau ziua 14), perioada de izolare nu trebuie prelungită, însă persoana cu simptomele noi trebuie să rămână acasă. timp de 7 zile. Perioada de izolare a gospodăriei de 14 zile a redus mult cantitatea totală de infecție pe care restul gospodăriei ar putea-o transmite și nu este necesară repornirea a 14 zile de izolare pentru întreaga gospodărie. Acest lucru va fi oferit un nivel ridicat de protecție a comunității. O izolare suplimentară a membrilor acestei gospodării va oferi foarte puțină protecție suplimentară a comunității.

  La sfârșitul perioadei de 14 zile, orice membru al familiei care nu s-a simțit rău poate părăsi izolarea gospodăriei.

  Dacă vreo persoană bolnavă din gospodărie nu a avut semne de îmbunătățire și nu a solicitat deja sfaturi medicale, ar trebui să contacteze DSP.

  Tusea poate persista câteva săptămâni la unele persoane, în ciuda limpezirii infecției cu coronavirus. O tuse persistentă nu înseamnă că cineva trebuie să se autoizoleze mai mult de 7 zile."

  by https://www.gov.uk
  2
  0
  Raportează
 • postat de tot io
  Marți, 24 Martie 2020 17:06
  79.116.125.***
  Asta e un mare politician care trage cu Europa si la propriu si la figurat. Un spion in toata regula.
  10
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.