Evaluaţi acest articol
(35 voturi)
10 comentarii

UPDATE Cinci cadre medicale de la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. Informaţia a fost confirmată oficial, de Ministerul Apărării Naţionale, printr-un comunicat de presă.

"Vineri, 27 martie, la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecţie", se arată în comunicatul MApN.

Am încercat să aflăm despre ce cadre medicale este vorba, însă ni s-a transmis faptul că mai multe informaţii vor fi făcute publice după ancheta epidemiologică. "Este în desfăşurare o anchetă epidemiologică şi, după finalizarea ei, vor fi date publicităţii mai multe amănunte", ne-a comunicat, telefonic, lt. col. dr. Olivian Ilie, din cadrul MApN.

Conform surselor noastre, printre cei confirmaţi pozitiv se numără şi directorul Spitalului Militar Galaţi. Informaţia este însă pe surse, oficialii de la Bucureşti refuzând să mai ofere date legate de judeţele de unde provin bolnavii confirmaţi cu coronavirus, fapt pentru care, la nivelul judeţului, nici nu ştim câţi oameni au fost infectaţi în total. Aşadar, într-o secretomanie greu de înţeles, care nu face decât să creeze panică în rândul populaţiei, spitalele din România se închid rând pe rând.

"În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi. S-a dispus, totodată, şi executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi", se arată în comunicatul MApN.

În acelaşi document, Ministerul Apărării Naţionale confirmă şi faptul că numărul cadrelor medicale, infectate cu COVID-19, din Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" Focşani, a crescut cu încă 19 persoane faţă de joi.

Situaţia de la Focşani este foarte îngrijorătoare, pentru că există foarte mari şanse să se repete şi la Spitalul Militar din Galaţi. Sperăm că cei confirmaţi deja nu au intrat în contact şi cu prea mulţi pacienţi, mai ales că, susţin sursele oficiale, în spital mai este o singură persoană internată. "În prezent, în Spitalul Militar din Galaţi se află internat un singur pacient, în compartimentul Urologie, care momentan nu poate fi externat. Încă de la internare, s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului şi de limitare a infecţiei, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu şi acces controlat pentru personalul medico-sanitar".

Una peste alta, este îngrijorător că oamenii aflaţi în prima linie, care ar trebui să îi trateze pe cetăţeni, sunt primii care ajung pe listele celor confirmaţi pozitiv.


Coronavirusul închide Spitalul Militar Galaţi. Cinci angajaţi, testaţi pozitiv | ALERTĂ. Cinci cadre medicale din Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

Conform unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, cele cinci cadre medicale au fost testate alături de alte patru persoane, dar, doar testele lor au ieşit pozitive.

„În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi. S-a dispus, totodată, şi executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi”, se arată în comunicatul Mapn.

Vom reveni cu amănunte.

COVID-19. România are peste 1.000 de îmbolnăviri şi 24 de decese [situație din 27 martie 2020, ora 7,30] .

Citit 17780 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:14

10 comentarii

 • postat de Teo Chirvase Luni, 30 Martie 2020 08:41 89.39.81.*** Link la comentariu
  1
  3

  Pentru "Avem o tara ca afara": Si ce-ati fi vrut sa se faca cu acei romani din daspora, ei nu sunt tot ai nostri? Bateti campii,se vede ca sunteti paralel! Educatie de doi bani!

  Teo Chirvase

  Raportează
 • postat de fat-frumos Sâmbătă, 28 Martie 2020 09:48 89.137.138.*** Link la comentariu
  11
  4

  @Ella: roaga-te, este foarte posibil sa mai ai de trait doar o zi-doua.

  Raportează
 • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU Sâmbătă, 28 Martie 2020 08:35 5.13.213.*** Link la comentariu
  2
  15

  RESPECT PROFUND INTREGULUI PERSONAL DE LA SPITALUL MILITAR,unitate de prestigiu national a medicinii romanesti!RECENT,avand un mic accident am fost ingrijit ireprosabil de minunatii slujitori ai lui HYPOCRATES de la acest spital.COMPETENTA ,DISCIPLINA RIGUROASA,OMENIA SI RESPECTUL FATA DE PACIENT ,CATEVA DINTRE ATUURILE ACESTEI INSTITUTII,CU ADEVARAT DE RANG EUROPEAN!REGRET CA S-A AJUNS LA ACEASTA SITUATIE DRAMATICA,PRIN INCHIDEREA SPITALULUI;SI ASA NU AM CONSTRUIT NICIUN SPITAL IN ULTIMII 30 DE ANI,NU AVEM CADRELE MEDICALE NECESARE IN LUPTA CONTRA PERFIDULUI VIRUS,NU AVEM CELE DE TREBUINTA SI DIN VARII MOTIVE AJUNGEM SA INCHIDEM SI SPITALELE PE CARE LE AVEM!!!INGRIJORATOR SI FOARTE TRIST!!!SA MULTUMIM CU TOTII CELOR CE SUNT IN PRIMA LINIE A LUPTEI DISPERATE PENTRU SALVAREA NOASTRA,CADRELOR MEDICALE,UNICII CAPABILI SA POATA FACE CEVA IN CALEA AMENINTATOAREI PANDEMII!!!SANATATE SI NUMAI BINE ACESTORA SI ...LA TOATA LUMEA!!!

  Raportează
 • postat de Gabi Sâmbătă, 28 Martie 2020 07:20 89.39.81.*** Link la comentariu
  1
  25

  Doctorul Aristide Serfioti s-a luptat cu epidemii de holeră, cu TBC și alte boli care erau tot necunoscute în acea vreme, cu mijloace precare a îngrijit un număr incredibil de răniți din războiul de Independență, a modernizat și înființat spitale. Unde sunt medicii de altădată, dedicați meseriei, pricepuți și culți? Cum e posibil să fie infectat tocmai Spitalul Militar - cel în care avea încredere tot orașul -, din lipsa materialelor de protecție și a neglijenței?

  Raportează
 • postat de covid 19 e satana Vineri, 27 Martie 2020 21:22 84.117.41.*** Link la comentariu
  3
  37

  Niemni nu e pregatit pentru un virus atat de periculos si "nevazut". Se transmite foarte usor si daca nu e luat in serios vom avea mii de decese. Stati in case si nu mai luati contact cu nimeni si pastrati distanta. Dezinvectati tot ce misca sau sta. nu e de gluma! Vom fi distrusi si economic daca nu se iau cele mai dure masuri!

  Raportează
 • postat de Avem o tara ca afara... Vineri, 27 Martie 2020 18:25 77.111.247.*** Link la comentariu
  11
  64

  Deocamdata, singurele ,,masuri" care a fost aplicate cu un MARE SUCCES pe tot teritoriul Romaniei, sunt:

  - aducerea din toate colturile infectate ale UE (care UE, este focarul de infectie al planetei !!!) a sute de mii de conationali ai nostri...
  - incarcerarea intregii populatii a Romaniei pentru ca acesti conationali sa beneficieze din plin de drepturile lor de cetateni romani si europeni pe care le garanteaza Constitutia Romaniei si de corectitudinea politica, principiu de baza in casa comuna europeana...
  - aplicarea, DIN PRIMA ZI, a mii de amenzi la nivelul intregii tarii, celor care merg la alimentara ca sa-si cumpere cartofi si paine...
  - asigurarea unui flux non-stop de teste de diagnosticare pentru COVID pentru parlamentari si guvern
  - inchiderea rand pe rand (inca din primele zile si primele cazuri de decese) a spitalelor din tara si infectarea IN MARE MASURA a personalului spitalicesc.
  - certurile si negocierile si calculele electorale si politice continua nestingherite absolut deloc de pandemie...
  - obtinerea unui consesns, ajungerea la un numitor comun in randul factorilor de decizie din Romania in legatura cu faptul ca, pina in clipa asta noi nu avem echipamente de protectie si nu ne dam seama cum sa rezolvam problema asta, nu intelegem cum se procura acestea si nu stim de unde pot sa provina aceste echipamente si cum sa ajunga in tara pentru personalul din spitale (in primul rand) si pentru populatie...

  In mod sigur se vede ca tara este condusa intr-o directie corecta (politic) de catre conducerea actuala asa ca ...nu avem niciun motiv de panica si... nu trebuie sa ne ingrijim de altceva decat sa ne spalam pe maini...poate reusim sa spalam si tot acest cosmar in care am fost bagati nevinovati...si sa ne spalam pe maini !!!

  Raportează
 • postat de Oana Terescenco Vineri, 27 Martie 2020 17:08 5.13.162.*** Link la comentariu
  63
  7

  Coronovirusu e o miciuna capitalista a lui G Soros. Nu mai baga-ti frica in oameni cu inventii dntrastea mincinoase!

  Raportează
 • postat de ELLA Vineri, 27 Martie 2020 15:30 89.137.228.*** Link la comentariu
  3
  24

  CE SE INTIMPLA CU CEI CARE AU LUAT CONTACT ACESTI OAMENI?SI CIND AU APARUT PRIMELE SINTOME LA ACESTI MEDICI?DACA AM LUAT CONTACT ACUM 5 ZILE CU CINEVA DIN ACESTI SUSPECTI CE POT FACE?

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Vineri, 27 Martie 2020 15:28 5.13.144.*** Link la comentariu
  4
  24

  Daca acest haos continua, nu se livreaza URGENT echipament de protecte si dezinfectant... va fi PRAPAD!

  Sprijinirea urgenta a autocarantinatilor, si celor defavorizati ,si dupa iesirea din carantina CAND se va face?
  Sunt persoane si familii care traiesc de pe o zi pe alta! Someri neindemnizati, freelanceri, liberprofesionisti etc.

  Comunicarea oficiala imediata privind amanarea tuturor utilitatilor pentru pers fara venit, cei ce fac abuz amenda!

  MASURILE ASTEA TREBUIAU LUATE IERI, NU AZI LA PRANZ, NU DISEARA, NU MAINE, NU LUNI!

  Raportează
 • postat de Lucian Ungurean Vineri, 27 Martie 2020 14:11 5.13.229.*** Link la comentariu
  3
  70

  Nu s-a dispus nici o izolare la domiciliu,contacții direcți nu au fost contactați sub nici o formă deși se cunosc,nu există nicio comunicare din parte unității cu aceștia.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.