Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

În plină pandemie, orice ajutor contează. Tocmai de aceea, Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a implicat și a achiziționat 10.000 de măști de protecție pentru personalul medical şi auxiliar. Măștile vor fi donate spitalelor din Galați, Tecuci și Brăila. O primă tranșă, de 2.000 de măști, a ajuns deja la Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați. Totodată, la unitatea medicală au fost donate și 400 de cărți de rugăciune pentru pacienţii veniţi în ambulatoriu în unităţile medicale.

Pentru respectarea normelor legale în vigoare, deplasarea materialelor oferite Spitalului "Sf. Apostol Andrei" s-a realizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Eremia Grigorescu" din Galaţi.

În următoarle zile, spitalele din Brăila şi Tecuci vor primi și ele astfel de ajutoare.

De asemenea, între Centrul eparhial şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a fost încheiat un protocol de colaborare, prin care Arhiepiscopia Dunării de Jos oferă gratuit hrană angajaţilor inspectoratului în această perioadă de epidemie.

Citit 980 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 04:16

1 comentariu

 • postat de Tudor V Marți, 31 Martie 2020 04:32 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  0

  Arhiepiscopia Dunării de Jos se poate orienta in donatii fara publicitate cum este in acest caz, catre toti credinciosii din zona rurala, care le platesc contributii, dar nu sunt bagati inseama de nimeni in aceste situatii. Am intrebat cunostinte din 6 localitati rurale din judet, si nimeni nu a fost intrebat de angajati ai primariei, daca are nevoie de ceva. Da toti cei intrebati au peste 67-80 de ani, fosti angajati la CAP, unii fara copii, altii cu copii in diverse tari, dar care nu pot beneficia de ajutorul nimanui. Desi in ordonantele militare sunt sarcini pentru administratia locala pe acest segment, nu se specifica sanctiunea pentru neindeplinire de obligatii. La fel si in cazul OM 4, cu privire la montarea de echipamente de dezifectare in scarile de bloc. Daca armata nu se implica, primarii nu inteleg ca ordinul nu se discuta! Ei cauta tertipuri pe zona de achizitii publice, pentru a-si promova membri de partid. Oare MApN chiar nu se poate implica prin serviciile speciale in eradicarea definitiva a acestei molime mafiote a achiziiilor predestinate catre colegii de partid si interese?
  Poate ca acesta era momentul recastigarii increderii oamenilor in armata (si institutiile statului, desi mare parte din oamenii ce comenteaza in media si pe grupurile din Galati spun (Nu eu) ca MAI, prin jandarmii batausi si politistii locali fosti gardieni publici, nepregatiti juridic si profesional, nu mai sunt demult de incredere)!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.