Efectele COVID-19 asupra inimii

Efectele COVID-19 asupra inimii

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
2 comentarii

Mai mulți medici cardiologi din țări puternic afectate de epidemia de coronavirus atrag atenția asupra faptului că virusul poate afecta inclusiv inima, nu doar plămânii. Astfel, boala COVID-19 poate provoca leziuni ale mușchiului cardiac. Pacienții cu afecțiuni cardiace existente deja în momentul infectării cu noul coronavirus sunt mai predispuși să experimenteze leziuni miocardice sau cardiace în timpul în care sunt bolnavi de COVID-19.
Totuși, o nouă cercetare publicată la sfârșitul săptămânii trecute a conchis că actualul coronavirus, la fel ca și celelalte virusuri respiratorii, ar putea afecta sistemul cardiovascular al bolnavului, chiar și în cazul persoanelor sănătoase. Atunci când acest lucru se întâmplă, se produce o inflamaţie sau o infecţie a muşchiului cardiac în sine, numită miocardită. De asemenea, se pare că, la persoanele care au decedat, cauza morţii a fost o aritmie fatală şi nu este clar în întregime de ce se întâmplă acest lucru, dar este o observaţie care a fost făcută de specialişti şi se încearcă o mai bună înţelegere a acestui fenomen.

Citit 2856 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2020 20:15

2 comentarii

 • postat de rpd Marți, 07 Aprilie 2020 19:00 193.231.148.*** Link la comentariu
  0
  1

  Este mortal pentru cei mare mor, in rest este banal.
  Serios vorbind acum, statistic 80% din cei inbolnaviti au simptome usoare sau deloc, 15% forma mai agresive si 5% forma grave. Din cei 5% o parte nu suprevietuesc.
  Acest nou virus are o mortalitate un pic mai mare decat gripa sezoniera (care da, omoara si ea foarte multi oameni), inse se pare ca se raspandeste si un pic mai repede, drept dovada ca spitalele (din intraga lume) nu mai fac fata la cei 15 -20% cazuri mai grave.

  Raportează
 • postat de Ion Joi, 02 Aprilie 2020 17:30 185.53.197.*** Link la comentariu
  0
  7

  Eu nu înțeleg: o grămadă de specialiști spun că virusul ăsta e o banalitate iar alții că e mortal. Care e adevărul? E periculos sau nu virusul ăsta? Dacă e totuși periculos de ce nu sunt atestați cei care mint și viceversa? Sunt foarte confuz.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.