Locuri de cazare pentru medicii gălăţeni

Locuri de cazare pentru medicii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că poate asigura, la cerere, 67 de camere din trei hoteluri din oraş, pentru cazarea personalului medical din spitalele aflate în subordine (Spitalul pentru Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Maternitatea „Buna Vestire”). Spaţiile de cauze vor fi puse la dispoziţia cadrelor medicale care nu vor să se mai întoarcă în locuinţele lor, pentru a-şi proteja familiile. Conform unui comunicat de presă, cheltuielile vor fi suportate din bugetul local. „Măsura este luată pentru protejarea medicilor şi prevenirea răspândirii noului coronavirus”, se arată în comunicatul Primărie Galaţi.

Bani pentru cazarea angajaţilor din spitale

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă 500.000 de lei pentru servicii de cazare a personalului medical. Vor fi asigurate 38 de camere la un hotel din municipiul Galaţi. Este vorba de 18 camere single, 16 camere duble şi patru apartamente. 

“În acest moment, avem solicitări doar de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, însă suntem pregătiţi să alocăm bani tuturor spitalelor din subordine care vor solicita spaţii de cazare pentru personalul medical. Camerele identificate deja la un hotel din Galaţi arată foarte bine şi dispun de toate utilităţile necesare. De asemenea, cei care vor fi cazaţi în aceste spaţii vor avea şi hrana asigurată în regim de catering. Din păcate, legislaţia nu ne permite să putem ajuta şi angajaţii de la Ambulanţa Galaţi şi SMURD, însă sper că Guvernul se va apleca şi asupra acestor eroi şi va modifica de urgenţă cadrul legal, astfel încât să putem să alocăm bani şi pentru personalul de la Ambulanţă şi SMURD. Managementul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă va decide cine va beneficia de aceste camere, pentru ce perioadă şi care vor fi criteriile pentru cazarea în aceste spaţii”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

În funcţie de solicitările existente din partea unităţilor medicale, fondurile necesare pentru asigurarea de spaţii de cazare vor fi suplimentate.

Citit 5049 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2020 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.