UPDATE. Încă cinci confirmări COVID-19 la ISU Galați

UPDATE. Încă cinci confirmări COVID-19 la ISU Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE - Încă cinci noi confirmări de infectare cu coronavirus la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați. Astfel, numărul pompierilor infectați cu coronavirus a ajuns la nouă.

”În unitățile MAI au apărut cinci noi cazuri de confirmări cu COVID 19, trei dintre ei fiind din Centrul Județean de Comandă și  Conducere a Intervenției. În total, de la începutul declanșării anchetei epidemiologice, sunt nouă cazuri confirmate. Se continuă ancheta epidemiologică pentru a se identifica toți contacții. Sunt 45 de persoane în izolare și dacă aceștia vor  manifesta simptome vor  fi și testați. Centrul de Comandă și Conducere a Intervenției funcționează normal, depistările fiind pe o singură tură”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați.


Patru pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au ieşit pozitivi la testarea pentru coronavirus. Este vorba despre patru angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în plan operativ.

”Pentru fiecare caz în parte, au fost luate măsuri de protecţie, conform protocoalelor medicale. În acest sens, facem precizarea că, după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii, ancheta epidemiologică fiind în desfăşurare. Totodată, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, fiind monitorizate telefonic. Menţionăm că, de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecţia personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea ISU Galaţi au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent. Manifestăm o preocupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie, atât a personalului, cât şi a tehnicii de intervenţie”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. 

Imediat ce au venit primele confirmări, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a demarat o anchetă epidemiologică, care este în curs de desfăşurare. „Până la momentul acesta, sunt patru persoane pozitive, trei dintre ei sunt deja internaţi, iar unul urmează să fie internat. 31 de persoane sunt izolate la domiciliu cu familiile, 17 persoane nu necesită autoizolare. Se vor recolta probe de la persoanele simptomatice, urmând ca testarea să fie extinsă după caz. Este încă în anchetă modul în care s-au infectat”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

 

Citit 9835 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.