Plante care stimulează memoria

Plante care stimulează memoria
Remedii pentru un creier sănătos
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În perioadele stresante și de fiecare dată când întâmpini dificultăți de concentrare, creierul tău are nevoie de un mic ajutor. Foarte multe plante au proprietatea de a stimula activitatea creierului, îmbunătățind astfel memoria. Fie că le adaugi în anumite preparate, fie că le consumi în stare naturală sau doar te bucuri de mirosul lor puternic, acestea au capacitatea de a îmbunătăți activitatea cerebrală.

Turmericul

Turmericul este un condiment care are în compoziție un compus numit curcumină. Acesta are efecte antioxidante și antiinflamatorii, doi factori care au un rol vital în sănătatea creierului și starea de sănătate a organismului.

Potrivit unei cercetări publicate în 2010, oamenii de știință au ajuns la concluzia că turmericul este un stimulent pentru memorie și poate împiedica apariția bolii Alzheimer. În plus, turmericul menține sănătatea creierului prin inhibarea descompunerii celulelor nervoase din creier. Pentru a crește aportul de turmeric, adaugă turmeric în mâncărurile cu cartofi, în supe și în preparatele vegetale.

Menta

Pe lângă faptul că îți va parfuma întreaga locuință, menta are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Doar mirosind această plantă îți poți îmbunătăți starea de spirit, memoria și puterea de concentrare. Poate fi adăugată în salate, ceaiuri, deserturi, ajutând creierul să funcționeze la capacitate maximă.

Pelinul

Pelinul este o plantă care stimulează sistemul nervos central şi care în acelaşi timp, este eficientă în congestia cerebrală. De aceea, pelinul este recunoscut ca un tonic cerebral foarte puternic. Mai mult, specialiştii au descoperit şi alte beneficii ale plantei: combate tulburările de somn, permiţând creierului să stocheze informaţiile în timpul nopţii. Pelinul se utilizează sub formă de infuzie, care se prepară dintr-o linguriţă rasă de frunze la o cană cu 500 mililitri de apă clocotită.

Roinița

O plantă consumată adesea sub formă de ceai și folosită frecvent pentru a ușura anxietatea și insomnia, roinința poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive, mai ales la persoanele care se confruntă cu lipsa de concentrare.

În cadrul unui studiu efectuat în 2003, 42 de pacienți cu boală Alzheimer ușoară până la moderată au luat fie un placebo, fie un extract de roiniță, timp de patru luni. La sfârșitul studiului, la pacienții care au primit roiniță s-a observat o îmbunătățire semnificativ mai mare a funcției cognitive.

Roinița poate provoca anumite reacții adverse, precum durere de cap, greaţă, vărsături, dureri de stomac și ameţeală. De aceea, remediile pe bază de roiniță trebuie utilizate doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Citit 2141 ori Ultima modificare Duminică, 26 Aprilie 2020 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.