Încă două decese înregistrate la Căminul ”Sf. Ilie” din cauza coronavirusului

Încă două decese înregistrate la Căminul ”Sf. Ilie” din cauza coronavirusului
Până acum, la căminul "sf. Ilie" au fost raportate 23 de decese
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a anunţat că s-au înregistrat încă două decese la Căminul "Sf. Ilie". Astfel, numărul bătrânilor decedaţi în acest centru de îngrijire a ajuns la 23 de persoane. Trebuie precizat faptul că aceste ultime două decese nu au fost încă raportate şi de Grupul de Comunicare Strategică.

Cu aceste două noi decese înregistrate la Căminul de bătrâni "Sf. Ilie", numărul celor care au murit infectaţi cu COIVD-19 la noi din judeţ a ajuns la 34.

Grupul de Comunicare Strategică a dat, vineri dimineaţă, mai multe date despre decesul înregistrat la "Sf. Ilie" în cursul zilei de joi. Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, care a fost confirmat cu coronavirus în data de 7 aprilie. Conform datelor oficiale, bărbatul, care avea Parkinson, hepatită virală tip B şi demenţă, a fost izolat în cămin până în data de 10 aprilie, când a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Trei zile mai târziu, pe 13 aprilie, pacientul a fost transferat la Spitalul Judeţean, la secţia de terapie intensivă, unde a şi decedat.

Totodată, datele oficiale arată că la Căminul "Sf. Spiridon" au mai fost confirmate cinci noi cazuri de îmbolnăvire, numărul bătrânilor infectaţi ajungând astfel la 28.

Aşadar, în judeţul Galaţi, au fost confirmate, până pe 24 aprilie, la ora 13.00, 338 de cazuri de îmbolnăvire. La acestea se adaugă cele cinci teste pozitive de la căminul "Sf. Spiridon", care nu au fost prinse în statistica naţională de la orele amiezii.

Direcţia de Sănătate Publică aduce însă şi veşti bune, anunţând că 72 de persoane infectate cu coronavirus au fost declarate vindecate şi au fost deja externate din spitalele din judeţul Galaţi.

De asemenea, datele oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică arată că, în data de 24 aprilie, în judeţul Galaţi, erau în carantină instituţionalizată 512 persoane (cu 32 mai multe decât în ziua precedentă), iar în autoizolare la domiciliu se aflau 446 de persoane (cu 37 mai multe faţă de ziua precedentă).

Până acum, în judeţul nostru au fost efectuate 2.146 de teste. Trebuie precizat că testele prelevate de la Căminul "Sf. Spiridon" au fost prelucrate la Bucureşti, nefiind prinse în numărul menţionat.

Citit 4448 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2020 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.