ALARMANT: Epidemie de rujeola în România

ALARMANT: Epidemie de rujeola în România
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, reiterează necesitatea vaccinării de rutină, având în vedere că avem în evoluţie o epidemie de rujeolă pe teritoriul României, în cadrul căreia s-au înregistrat 20.000 de îmbolnăviri şi 64 de decese.

"În plină pandemie, realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecţioase şi să le folosim în timp util, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital. Deşi în această perioadă ne focusăm acţiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conştienţi că există şi alte boli transmisibile, care pot afecta starea de sănătate a populaţiei, în special a copiilor, neprotejaţi împotriva unor boli ce pot fi fatale, cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul. Să nu uităm că avem încă în evoluţie o epidemie de rujeolă pe teritoriul Romaniei, în care s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri şi 64 de decese. Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă, deoarece avem obligaţia să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricând", a declarat ministrul, conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS).

În contextul pandemiei de COVID-19, toate măsurile generale recomandate de specialişti (igiena mâinilor, eticheta respiratorie, distanţa socială) şi măsurile specifice de prevenire şi control a infecţiei sunt implementate la nivelul cabinetelor de medicină a familiei, conform MS.

Citit 5374 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.