380 de îmbolnăviri şi 44 de decese. 70 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus

380 de îmbolnăviri şi 44 de decese. 70 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus
La Spitalul Militar sunt cei mai mulţi infectaţi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Şapte confirmări noi şi două decese. Acestea sunt cifrele zilei de ieri cu privire la pacienţii din judeţul Galaţi care au fost infectaţi cu coronavirus. Astfel, numărul gălăţenilor infectaţi a ajuns la 380, iar cel al deceselor la 44, 35 dintre ele fiind înregistrate în cele două cămine de bătrâni.

Datele furnizate de Direcţia de Sănătate Publică arată că s-au înregistrat încă două decese  - un bărbat de 71 de ani şi o femeie de 86 de ani - la Căminul privat „Sf. Ilie”, astfel numărul bătrânilor din acest centru care şi-au pierdut viaţa ajungând la 31. Căminul privat „Sf. Ilie” a devenit un adevărat focar de infecţie. Datele oficiale arată că din cei 139 de beneficiari din acest cămin, 114 au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

De asemenea, încă o confirmare a venit pentru un bătrân de la Căminul „Sf. Spiridon”, unde până acum a fost confirmată infectarea a 40 de bătrâni, patru dintre ei pierzându-şi viaţa după ce s-au infectat cu temutul virus.

Totodată, datele oficiale arată că printre cei 380 de gălăţeni infectaţi cu coronavirus sunt 70 de persoane care lucrează în domeniul sanitar. Iată cum arată statistica îmbolnăvirilor în sănătatea gălăţeană, comparativ cu săptămâna trecută: Serviciul Judeţean de Ambulanţă – 20 (0), Spitalul Militar – 13 (0), Spitalul Judeţean – 6 (+ 2), Spitalul de Boli Infecţioase – 3 (+2), Spitalul de Pediatrie – 2 (0), Spitalul de Psihiatrie – 4 (+2), Căminul "Sf. Ilie" - 15 (infirmiere şi asistente) (+3), Serviciul de Asistenţă Medicală - 1 asistentă (0),Căminul "Sf. Spiridon" - 3 (o infirmieră şi două asistente) (0) şi Spitalul CFR – 3 (+3). La cele două cămine de bătrâni sunt mai mulţi angajaţi confirmaţi, dar doar cei menţionaţi mai sus sunt cadre medicale.

Trebuie să vă reamintim şi faptul că printre confirmaţi se numără şi 10 angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. La acesta capitol există însă şi veşti bune, care arată că 20 de persoane care au intrat în contact cu pompierii confirmaţi au fost testaţi, rezultatele fiind negative.

Conform datelor furnizate de autorităţi, în judeţul Galaţi sunt 757 de persoane în carantină instituţionalizată (cu nouă mai mult faţă de ziua precedentă), iar alte 364 de persoane sunt în izolare la domiciliu. Până acum, în Galaţi au fost efectuate  2.627 de teste, cu 153 mai multe faţă de ziua precedentă.

Citit 8924 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.