Nouă decese și 25 de noi infectări cu coronavirus

Nouă decese și 25 de noi infectări cu coronavirus
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Sfârșit de săptămână negru în județul Galați din cauza coronavirusului. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în acest weekend nouă decese, opt dintre ele fiind în cele două cămine de bătrâni aflate în carantină din cauza infecțiilor cu Covid-19. Totodată, numărul celor infectați a crescut cu 25 de persoane față de raportarea din 1 mai.

Coronavirusul continuă să facă victime în județul Galați. Asta arată cifrele de la Direcția de Sănătate Publică, care atestă faptul că, de pe 1 până pe 3 mai, au fost confirmate încă 25 de îmbolnăviri cu temutul virus. Astfel, numărul celor care au contactat infecția cu coronavirus a ajuns, în județul Galați, la 414. Din fericire, dintre cei infectați, 175 au fost declarați vindecați și au fost deja externați din unitățile medicale în care au fost tratați. Veștile bune sunt însă umbrite de numărul de persoane decedate, număr care a crescut, de pe 1 și până pe 3 mai, cu nouă persoane. Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în acest interval de timp au decedat patru femei, cu vârste cuprinse între 75 și 90 de ani, și cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 60 și 86 de ani. Opt dintre aceste decese au fost înregistrate în cele două cămine de bătrâni aflate în carantină, iar cel de-al nouălea este cel al unui bărbat de 60 de ani, care avea obezitate de gradul II și diabet zaharat netratat. Astfel, numărul total al deceselor a ajuns, în județul Galați, la 55 de persoane. Dintre acestea, 35 au fost înregistrate la Căminul privat ”Sf. Ilie”, iar 10 la Căminul ”Sf. Spiridon”. Totodată, la Căminul ”Sf. Spiridon” a crescut și numărul vârstnicilor infectați cu coronavirus. Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în acest cămin a fost confirmată infectarea cu coronavirus a 61 de beneficiari, la care se adaugă și 10 persoane dintre angajați.

Tot datele oficiale arată că, până acum, în județul Galați au fost efectuate 3.163 de teste, cu 289 mai mult față de numărul raportat pe data de 1 mai. De asemenea, în cele 29 de centre de carantină din județul nostru sunt internate 778 de persoane, iar alte 206 sunt în izolare la domiciliu. Trebuie precizat că în acest weekend au ieșit din izolare șase persoane, iar 37 de cetățeni au finalizat perioada de 14 zile de carantină.

Citit 5973 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.