UPDATE | Nouă cazuri noi de infectare cu coronavirus. Cu 67 de decese şi 191 de vindecaţi

UPDATE | Nouă cazuri noi de infectare cu coronavirus. Cu 67 de decese şi 191 de vindecaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

UPDATE, vineri, 8 mai 2020 | Două noi decese raportate pentru judeţul Galaţi şi încă nouă persoane infectate cu coronavirus. Conform Grupului de Comunicare Strategică, ultimele două persoane care şi-au pierdut viaţa nu au fost internate în căminele de bătrâni.

Este vorba despre un bărbat de 74 de ani, care a fost testat pozitiv pe 6 mai, decesul fiind înregistrat o zi mai târziu. Conform Grupului de Comunicare Strategică, pacientul avea tumoră malignă cap de pancreas, tumora malignă secundară a ficatului, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, trombocitoză şi insuficienţă hepatică cronică.

Cel de-al doilea deces a fost cel al unei femei de 60 de ani, care a primit confirmarea că a contractat virusul pe 13 aprilie. Pe fondul comorbidităţilor - boală renală cronică şi hemodializă cronică, pacienta a pierdut lupta cu boala pe 8 mai.

Cu aceste două cazuri, numărul persoanelor decedate în judeţul Galaţi din cauza infectării cu Covid-19 a ajuns la 67, 53 dintre ele provenind de la cele două cămine-focar.

Din fericire, vorbim de un număr mult mai mare al pacienţilor care au învins boala. Până acum, din cei 436 (cu doi mai mult faţă de raportarea de joi) de gălăţeni confirmaţi cu infecţie COVID-19, 191 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi din spitalele în care au fost trataţi. Trebuie precizat şi faptul că, după raportarea de la ora 13,00, conform căreia erau 436 de cazuri, alte şapte persoane, toate angajate ale căminului "Sf. Spiridon", au fost testate pozitiv la coronavirus.

În ultimele 24 de ore, la Galaţi au fost efectuate 92 de teste pentru depistarea coronaviruslui, în total fiind efectuate 3.570 de astfel de testări.

Deşi cu o zi înainte ne bucuram că a scăzut numărul celor aflaţi în izolare la domiciliu şi al celor internaţi în centrele de carantină, situaţia s-a schimbat iar. Astfel, conform datelor de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, în izolare la domiciliu sunt 344 de persoane, cu 60 mai multe faţă de joi. De asemenea, numărul gălăţenilor reveniţi din "zonele roşii" a crescut cu 96 de persoane. Aşadar, în carantină sunt acum 828 de persoane.

Din fericire, numărul celor infectaţi nu a mai crescut foarte mult în ultimele zile, semn că respectarea regulilor impuse de autorităţi poate limita răspândirea virusului.

CITEȘTE ȘI: România se apropie de 15.000 de persoane infectate


UPDATE, joi, 7 mai 2020. 65 de decese în judeţul Galaţi, din cauza coronavirusului | Încă trei decese au fost raportate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi din cauza coronavirusului. Este vorba despre două femei, de 81, respectiv, 85 de ani, de la căminul privat de îngrijire bătrâni "Sf. Ilie", şi de o femeie, de 82 de ani, de la căminul "Sf. Spiridon".

Conform datelor oficiale, până acum, la căminul "Sf. Ilie" au decedat 39 din cele 114 persoane confirmate pozitiv la coronavirus, iar la căminul "Sf. Spiridon" au fost înregistrate 14 decese printre cei 62 de beneficiari care s-au infectat cu coronavirus. Astfel, numărul deceselor din judeţul Galaţi a ajuns la 65 de persoane.

Totodată, a crescut şi numărul celor care au fost declaraţi pozitivi la testarea pentru coronavirus. Datele DSP Galaţi arată că, faţă de raportarea de miercuri, avem încă nouă persoane infectate cu coronavirus, numărul total al acestora ajungând la 434.

Dintre cei diagnosticaţi cu COVID-19, 184 s-au vindecat şi au fost externaţi din spitalele unde au fost trataţi.

Trebuie precizat că, de la ultima raportare, au fost efectuate 131 de teste, până acum fiind realizate, în total, 3.478.

Dintre cele 434 de persoane confirmate, 76 sunt cadre medicale, cu şase mai mult faţă de raportarea de săptămâna trecută. Angajaţii din sănătate care au contractat virusul sunt de la: Serviciul Judeţean de Ambulanţă - 21 (+1), Spitalul Militar - 13, Spitalul Judeţean - 6, Spitalul de Boli Infecţioase - 3, Spitalul de Pediatrie - 4, Căminul „Sf. Ilie” - 15, Serviciul de Asistenţă Medicală - 1, Căminul „Sf. Spiridon” - 8 (+5) şi Spitalul CFR - 3.

Veştile bune vin dinspre centrele de carantină, acolo unde a scăzut substanţial numărul celor internaţi. Astfel, datele oficiale arată că în cursul zilei de joi au finalizat perioada de carantină de 14 zile 81 de gălăţeni. În aceste condiţii, în cele 29 de centre mai sunt internate 732 de persoane. Totodată, Direcţia de Sănătate Publică ne-a informat că încă patru persoane au finalizat perioada de autoizolare, primind aviz epidemiologic pentru a părăsi domiciliul. În prezent, în judeţul Galaţi, mai sunt în izolare 284 de persoane.


Încă trei decese în judeţul Galaţi, din cauza COVID-19 | Încă trei decese şi alte cinci persoane infectate cu coronavirus sunt cifrele de miercuri, 6 mai, până la ora 13,00, pentru judeţul Galaţi. Astfel, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în judeţul nostru a ajuns la 425. Trebuie precizat faptul că până acum, la Galaţi, au fost prelucrate 3.347 de teste, cu 65 mai multe faţă de raportarea de marţi.

Dintre cele 425 de persoane infectate, 184 de persoane au fost declarate vindecate şi externate din spitalele în care au fost tratate. Alte 62 de persoane şi-au pierdut viaţa, pe fondul multiplelor comorbidităţi, după ce au contractat virusul.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, unul dintre cele trei decese raportate ieri a fost al unei persoane de la Căminul "Sf. Ilie", unde numărul total al deceselor a ajuns la 37. Vă reamintim că în acest cămin privat, din cei 139 de beneficiari, 114 au ieşit pozitivi la testarea pentru coronavirus.

De asemenea, un alt deces a fost raportat la căminul "Sf. Spiridon", aflat în subordinea Primăriei Galaţi. În acest centru de îngrijire, au fost diagnosticaţi pozitiv 62 de bătrâni, 13 dintre ei pierzând lupta cu boala.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a raportat decesul unui bărbat de 59 de ani, care a ajuns, pe data de 4 mai, la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei". O zi mai târziu, când testele au arătat că pacientul are coronavirus, a fost înregistrat şi decesul. Bărbatul suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială şi insuficienţă cardiacă cronică.

De asemenea, DSP Galaţi ne-a informat că, în urma anchetei epidemiologice efectuate la Primăria Barcea, unde o angajată a fost testată pozitiv cu coronavirus, 12 persoane vor sta în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Totodată, alte zece persoane se vor putea întoarce la lucru, după ce, în cursul zilei de ieri, sediul instituţiei a fost dezinfectat.

Datele oficiale arată că a crescut, din nou, numărul gălăţenilor reveniţi din străinătate. Astfel, în izolare la domiciliu sunt 288 de persoane, cu 51 mai multe faţă de ziua precedentă. Autorităţile susţin că persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase şi nu prezintă simptomatologie specifică COVID-19. În cele 29 de centre de carantină sunt internate 813 persoane, cu 21 mai multe decât în raportarea de marţi.

 

 
Citit 9314 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Mai 2020 21:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.