Cele mai sănătoase fructe uscate

Cele mai sănătoase fructe uscate

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Bogate în cupru şi fier, stafidele sunt considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate. Pentru că sunt o sursă bună de zaharuri sănătoase, stafidele sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale. Ele reprezintă şi o sursă bună de antioxidanţi, care intervin în procesul de dizolvare şi eliminare a colesterolului. Sunt foarte bogate în potasiu. Medicii spun că aceste fructe uscate trebuie incluse în alimentaţia persoanelor care au probleme de ritm cardiac sau tensiune arterială. Stafidele sunt eficiente în ridicarea sistemului imunitar, îndeosebi atunci când e vorba de infecţii care afectează pielea şi sângele. Fitonutrienţii fenolici prezenţi în stafide posedă proprietăţi antibacteriene. În componenţa acestora se găsesc cantităţi de cupru şi fier care le fac utile în combaterea şi tratarea anemiilor. Femeile însărcinate, al căror organism nu au destul fier, riscă să nască un copil care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mame ar trebui să consume sistematic acest fruct benefic. De asemenea, în comparaţie cu alte fructe uscate, stafidele îşi păstrează cel mai bine calităţile antioxidante, avînd un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne ajutând celulele să-şi păstreze funcţia normală.

Citit 1089 ori Ultima modificare Duminică, 17 Mai 2020 19:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro