Două decese și încă nouă infectări cu coronavirus

Două decese și încă nouă infectări cu coronavirus
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primele zile de după starea de urgență au scos din casă foarte multă lume, unii uitând să respecte regulile de distanțare socială. Din păcate, asta poate înrăutăți situația, iar cifrele privind îmbolnăvirilor ar putea crește în următoarea perioadă. 

Aceste cifre nu arată deloc bine în județul nostru nici acum, mai ales că, în doar două zile, au fost confirmate nouă cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus. Numărul total al infectărilor în județul Galați a ajuns astfel la 529. Direcția de Sănătate Publică aduce însă și vești bune, legate de numărul persoanelor vindecate. Conform datelor oficiale, de vineri și până duminică, 15 gălățeni au fost declarați vindecați și au fost externați din spitalele în care au fost tratați, numărul total al vindecărilor ajungând astfel la 235. Cei declarați vindecați vor fi nevoiți ca în următoarele 14 zile să stea în izolare la domiciliu.

Din păcate, a crescut și numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului. Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, încă două persoane și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu Covid-19. Este vorba despre o femeie de 71 de ani, testată pozitiv în data de 9 mai, și despre o femeie de 91 de ani, testată pozitiv pe 25 aprilie. Cele două paciente aveau multiple comorbidități, iar infecția cu coronavirus le-a fost fatală.

Astfel, până acum, în județul Galați au fost raportate 78 de decese la persoane infectate cu Covid-19.

Totodată, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Galați, a scăzut numărul gălățenilor care se află internate în centrele de carantină. Mai precis, 74 de gălățeni au finalizat perioada de 14 zile pe care au petrecut-o în centrele de carantină instituționalizată. În prezent, în aceste centre mai sunt internate 529 de persoane. De asemenea, alte 347 de gălățeni, cu trei mai mult față de raportarea de vineri, se află în izolare la domiciliu.

Trebuie precizat și faptul că de vineri și până duminică, la nivelul județului Galați au fost efectuate 110 teste, numărul total ajungând astfel la 4.608 teste de depistare a coronavirusului.

Datele menționate mai sus se pot schimba de la o oră la alta, iar dacă gălățenii nu vor respecta regulile cu privire la purtatul măștii și cele de distanțare socială, numărul îmbolnăvirilor poate crește foarte mult.

 

Citit 3726 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.