Bani pentru angajații din Sănătate

Bani pentru angajații din Sănătate

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Ministerul Sănătăţii anunţă, într-un comunicat, că a finalizat documentaţia pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19, conform OUG 43/2020.
Astfel, pentru luna aprilie 2020, 14.355 de persoane din cadrul unităţilor de primiri urgenţe, serviciilor de ambulanţă, direcţiilor de sănătate publică, dar şi rezidenţi vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 de lei brut.
Sumele, în valoare de 33.053.000 de lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unităţile să poată efectua cât mai rapid plăţile. Banii vor fi recuperați printr-un proiect finanţat din fonduri europene, mai spun autoritățile.
De asemenea, alte 29.719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unităţi sanitare de urgenţă şi de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74 milioane de lei şi vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanţare europeană.

Citit 983 ori Ultima modificare Luni, 18 Mai 2020 19:52

1 comentariu

  • postat de Tudor V Marți, 19 Mai 2020 09:13 89.136.0.*** Link la comentariu
    3
    5

    Avand in vedere ”litera legii” - ”personalul implicat in ... evaluarea, diagnosticarea ,,,pacienţilor infectaţi cu COVID-19, conform OUG 43/2020”, de ce nu pot beneficia de acest stimulent de risc si paznicii din supermarket, institutii, obiective economice, respectiv angajatii saloanelor de infrumusetare, obligati sa utilizeze termometre pentru masurarea temperaturii celor ce intra in astfel de obiective, ”pentru a identifica si diagnostica posibilii suspecti de Covid19” ?!.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro