Încă şapte infectări cu noul coronavirus şi un deces, în judeţul Galaţi

Încă şapte infectări cu noul coronavirus şi un deces, în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Încă şapte persoane din judeţul Galaţi au fost confirmate în urma testării ca fiind infectate cu noul coronavirus. Aceste şapte persoane, confirmate în cursul zilei de luni, se adaugă celor 529 gălăţeni infectaţi, numărul îmbolnăvirilor ajungând astfel la 536.

Din păcate a crescut şi numărul persoanelor decedate, acesta ajungând la 79. Ultimul deces a fost raportat la căminul de îngrijire bătrâni "Sf. Spiridon", acolo unde, până acum,  din cauza coronavirusului, au decedat 22 de persoane.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi are însă şi veşti bune, legate de numărul gălăţenilor vindecaţi după ce s-au infectat cu coronavirus. Astfel, de la raportarea de duminică şi până la cea de luni, încă 19 gălăţeni au părăsit unităţile medicale unde au fost trataţi, fiind declaraţi vindecaţi. Până acum, din cei 536 de infectaţi, 235 s-au vindecat.

Datele oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi arată şi faptul că a crescut numărul gălăţenilor aflaţi în izolare la domiciliu sau în carantină instituţionalizată. Astfel, 408 persoane, cu 61 mai multe faţă de raportarea de duminică, sunt în izolare la domiciliu şi sunt monitorizate de DSP Galaţi. Alte 544 de persoane, cu 15 mai multe faţă de duminică, sunt internate în centrele de carantină instituţionalizată.

Totodată, faţă de raportarea de duminică, DSP a anunţat că au mai fost efectuate încă 137 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste ajungând la 4.745.

 

Citit 4239 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.