Au cedat prizele de oxigen de pe secţia ATI - Covid-19

Au cedat prizele de oxigen de pe secţia ATI - Covid-19
După un aflux mare de pacienţi în stare gravă
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Secţia de terapie intensivă Covid-19 din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi a fost închisă din motive tehnice. Decizia a fost luată cu aprobarea Direcţiei de Sănătate Publică, iar în momentul avizării pe secţie nu era nici un pacient infectat cu coronavirus. Între timp, o pacientă, diagnosticată cu coronavirus pe data de 2 aprilie, a necesitat intubare şi ventilare mecanică, motiv pentru care autorităţile au cerut sprijinul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, care a decis ca pacienta, în vârstă de 76 de ani, să fie transferată la Spitalul Judeţean din Brăila, unde, în cursul zilei de luni, 25 mai 2020, şi-a pierdut viaţa. 

De la începutul pandemiei, pe secţia de terapie intensivă, partea special amenajată pentru bolnavii de coronavirus, au fost trataţi 51 de pacienţi, care au avut nevoie de intubare şi suport mecanic. Din cauza afluxului mare de pacienţi, anumite aparate au cedat, iar conducerea unităţii medicale a fost nevoită să ceară aprobare pentru a închide secţia în vederea remedierii problemelor. „Au fost destule cazuri în reanimare, afluenţa a fost destul de mare şi echipamentele au cedat şi este necesară schimbarea acestora. Tocmai de aceea, vineri, 22 mai, s-a început un proces de reparaţii, fiind necesară schimbarea prizelor de oxigen şi aer. În acest sens, pe 21 mai s-a obţinut avizul Direcţiei de Sănătate Publică. Menţionez că, la data începerii lucrărilor de schimbare a acelor prize, nu era niciun pacient covid în secţia de reanimare”, ne-a explicat medicul Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.

Chiar dacă, la momentul respectiv, pe secţia ATI Covid-19 nu era nici un pacient internat, în weekend, unitatea medicală a primit o solicitare pentru o pacientă în vârstă de 76 de ani, care se afla internată la Spitalul CFR, fiind diagnosticată cu coronavirus în data de 2 aprilie. Cum starea pacientei, care provenea din Centrul privat „Sf. Ilie”, s-a înrăutăţit, a fost necesar transferul către secţia de terapie intensivă. „S-a primit o solicitare în acest weekend, dar, secţia fiind închisă din motive tehnice, s-a redirecţionat pacientul către spitalul din Brăila”, a adăugat medicul Ionuţ Băneşanu. 

Decizia a fost luată după ce s-a obţinut şi acordul de la Bucureşti. „Acest transfer a venit în urma consultării Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. În cazul în care vom mai avea pacienţi care necesită suport de oxigen, aceştia vor fi transferaţi la spitalele care pot asigura acest lucru”, ne-a explicat Elena Bujor, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Deces în judeţul vecin

Din păcate, pacienta transferată la Brăila, care avea multiple comorbidităţi, a pierdut lupta cu virusul, iar medicii din judeţul vecin au fost nevoiţi să îi declare decesul. „A fost transferată, pe date de 24 mai, de la Spitalul CFR Galaţi, spital suport covid, o pacientă de 76 de ani, infectată covid din data de 2 aprilie, cu multiple comorbidităţi  neurologice şi cardiovasculare. Starea pacientei la internare era extrem de gravă, cu pronostic extrem de rezervat.  Din nefericire, în ciuda tuturor eforturilor făcute de medici brăileni, pacienta a decedat”, ne-a declarat Alina Neacşu, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Judeţean Brăila.

Sperăm că în următoarele zile nu vor mai fi solicitări pentru pacienţi care să necesite intubare şi ventilaţie mecanică. Şi asta pentru că, până miercuri, secţia covid din terapie intensivă de la Galaţi va rămâne închisă pentru ca aparatura să fie pusă la punct.

Citit 4568 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 00:08

7 comentarii

 • postat de Întrebare
  Marți, 26 Mai 2020 22:40
  86.125.62.***
  Prizele de oxigen au fost instalate de Dorel?
  0
  2
  Raportează
 • postat de sil
  Marți, 26 Mai 2020 20:02
  89.137.231.***
  Normal ,in sistemul de sanatate Romanesc, Aparatura invechita si infectiile din spitale ucid mai mult ca si covidul. Dar guvernantii nostri cheltuie milioane de lei sau poate euro , pentru masti la suprapret de la firmele de partid.....Totusi multi dintre noi cotizam la sistemul de sanatate fara sa beneficiem de nimic. Acum in pandemie sanatatea trebuia sa-si revina cumva , petru ca majoritatea spitalelor au fost goale., pentu pacientii cu boli normale. ....
  0
  1
  Raportează
 • postat de Maria
  Marți, 26 Mai 2020 17:33
  5.13.128.***
  PS: Stane vezi cine a făcut reparațiile la spital. Tot "frații" noștri !
  0
  1
  Raportează
 • postat de Maria
  Marți, 26 Mai 2020 17:32
  5.13.128.***
  Normal ca "prostimea" vrea spitale noi ! Pentru ca alea vechi sunt expirate moral si fizic - precum se poate vedea in textul de mai sus ! Dar unul cu plua mare și cu creier mic ce sa priceapă ! Trage pe nas ceva prafuri oferite de #PUIE MSD și lasă-ne pe noi ăștia cu spitalele noi !
  1
  0
  Raportează
 • postat de lupul cel sur
  Marți, 26 Mai 2020 14:09
  5.13.189.***
  eu am o singura intrebare: de ce inca sunt intubati pacientii, din moment ce s-a demonstrat ca asta le grabeste decesul???? Chiar, ce fel trateaza spitalul judetean cazurile Covid?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Luni, 25 Mai 2020 23:00
  89.137.231.***
  Si prostimea vrea spitale noi...Nici pe cele vechi nu le putem tine cum trebuie. Femeia asta a decedat in urma unui accident stupid, daca te gandesti ce fleac a prilejuit asta!
  4
  20
  Raportează
 • postat de Stan
  Luni, 25 Mai 2020 22:44
  89.136.5.***
  Probabil reparatiile la ATI au fost de foarte buna calitate. Asa se explica cedarea unot aparate putin folosite. Nu ne mai mira nimic cindv e vorba de Covid.
  2
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.