Spitalul din Târgu Bujor are laborator acreditat pentru testarea COVID-19

Spitalul din Târgu Bujor are laborator acreditat pentru testarea COVID-19
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prin ordin al Ministerului Sănătății, laboratorul Spitalului Orășenesc Târgu Bujor a primit acreditarea necesară pentru a realiza testări de depistare a COVID-19. Aparatul RT-PCR folosit în acest scop este deja pregătit, iar primele teste ar putea fi efectuate în zilele următoare.

Printr-o colaborare cu Universitatea ”Apollonia” din Iași, Spitalul din Târgu Bujor a obținut, ca donație, un aparat RT-PCR. Dispozitivul a venit însoțit de o parte dintre componentele necesare pentru linia de testare. Restul componentelor necesare au fost cumpărate cu fonduri de la Consiliul Județean Galați, instituție care are în subordine acest spital.

”În prima parte a lunii (mai – n.r.), am depus la Ministerul Sănătății (MS) documentația necesară pentru a fi incluși în lista laboratoarelor naționale de testare a COVID-19. Am primit recent acreditarea și am fost introduși în rețeaua națională de raportare (raportarea se face printr-o tabletă primită de la MS – n.r.). De săptămâna viitoare vom putea începe propriu-zis testările, pentru pacienții noștri, precum și pentru cei din alte spitale, dacă situația o impune. Capacitatea va fi de 10-15 teste pe zi”, a explicat, pentru ”Viața liberă”, Victoria Gheonea, managerul Spitalului din Târgu Bujor.

Unitatea medicală cu paturi de la Târgu Bujor este singura din această regiune a județului, având arondată o populație de peste 60.000 de persoane.

Citit 3299 ori Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2020 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.