Opt cazuri noi și două decese

Opt cazuri noi și două decese
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Încă opt gălățeni au aflat în acest weekend că au rezultate pozitive la testările pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al infectărilor a ajuns la 594. Din totalul celor confirmați cu infecție Covid-19, 353, cu 14 mai mult față de raportarea de vineri, au fost declarați vindecați și au fost externați din spitalele în care au fost tratați.

În acest weekend au fost raportate și două decese, numărul total al celor care și-au pierdut viața ajungând acum la 83. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani, din Tecuci, care a fost transferat, vineri noapte, de la Spitalul de Boli Infecțioase la secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean din Brăila, având nevoie de ventilație mecanică.

Pacientul a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase în data de 28 mai. În aceeași zi a fost internată în spital și soția lui, diagnosticată cu coronavirus. Starea pacientului s-a agravat, având și alte comorbidități – insuficiență respiratorie, obezitate și cardiopatie acută, motiv pentru care a necesitat transferul la secția de ATI. Din păcate însă, bărbatul a pierdut lupta cu boala, fiind al 82-lea deces înregistrat în județul nostru. Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că încă un bărbat, de 64 de ani, din județul Galați, a decedat după ce s-a infectat cu coronavirus. Conform datelor oficiale, pacientul avea cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral sechelar și boală renală polichistică.

Direcția de Sănătate Publică ne-a informat faptul că, de vineri și până duminică, au fost efectuate 145 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste ajungând la 6.119.

De asemenea, datele oficiale arată că a scăzut, cu 49, numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, în prezent fiind în evidențe pentru monitorizare 2.421 de persoane. Doi dintre cei care ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu au încălcat regula și au ajuns într-un centru de carantină, numărul celor internați în astfel de centre ajungând la 27.

Autoritățile fac apel în continuare la responsabilitate și îi sfătuiesc pe gălățeni să respecte regulile de distanțare socială și să poarte măști de protecție.

Citit 4033 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.