România, pe lista pentru vaccinul anti-COVID

România, pe lista pentru vaccinul anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că, în urma unor discuţii, România s-a înscris în sistemul european gândit pentru vaccinul anti-COVID.
"Mâine (miercuri - n.r.) vom avea discuţii şi cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum ştiţi, noi am făcut şi o donaţie în acest sens, acum o lună, la nivelul comunităţii europene, suntem acolo unde este orice demers ştiinţific pentru combaterea acestei pandemii", a declarat Nelu Tătaru, marţi seară, la Digi24.
Întrebat despre stadiul unui eventual vaccin anti-COVID la Institutul Cantacuzino, ministrul a explicat că la Cantacuzino este vorba de studii. "Nu putem vorbi în cadrul unui vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare şi… se studiază. Noi urmărim tot ce înseamnă nivel mondial, unde avem o fază mai înaintată a acestui  vaccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem şi noi prioritate şi vrem să avem acces la tot tratamentul care contribuie la vindecarea infecţiei COVID", a adăugat ministrul.

Citit 1598 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2020 20:45

1 comentariu

 • postat de ariciul
  Joi, 18 Iunie 2020 13:32
  89.39.81.***
  Ba nenorocitilor?Va fost impusainscrierea Romaniei ,pe lista vaccinarii antcovid.sau Cineva sa oferit sa le ofere poporul roman pentru experimentarea vaccinului covid pe oameni.Pentru bani ma.Pentru bani.dsaca veti despica firul in patru o sa vedeti ca raul produs e de trei patru ori mai mare decat o eventuala imunizare sau vindecare.Ca la noi asa e ;
  3
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.