Focar de COVID-19 la un centru pentru persoane cu dizabilităţi

Focar de COVID-19 la un centru pentru persoane cu dizabilităţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Un nou focar de COVID-19 în Galaţi. De data aceasta este vorba despre Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Dizabilităţi, centru aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi. Centrul a fost declarat focar şi băgat în carantină după ce 20 dintre cei 51 de angajaţi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. Direcţia de Sănătate Publică  (DSP) Galaţi a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a stabili toţi contacţii persoanelor infectate.

În Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Dizabilităţi sunt internate 39 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, toate încadrate în grad de handicap. Toţi aceşti beneficiari erau îngrijiţi de 51 de angajaţi.

"În acest moment, din cei 51 de angajaţi, 20 au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. Alte 16 persoane au rezultate negative la acelaşi test. Boala a intrat în centru adusă întâmplător de o colegă de-a noastră", ne-a explicat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi.

Ceilalţi angajaţi au fost testaţi în cursul zilei de ieri, când au fost prelevate probe şi de la toţi beneficiarii din centru. "La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Dizabilităţi nr. 1 au fost confirmate 20 de persoane cu infecţie COVIDd-19. În momentul de faţă, ancheta epidemiologică este în desfăşurare. De asemenea, toţi angajaţii şi beneficiarii vor fi testaţi. Până în prezent, cei testaţi pozitiv sunt asimptomatici şi au o stare bună", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Autorităţile au luat deja măsuri şi au instituit carantina în centru. De asemenea, pentru ca beneficiarii din centru să fie bine îngrijiţi, vor fi detaşaţi angajaţi din alte centre aflate în subordinea DGASPC Galaţi. "În această dimineaţă, s-a întâlnit Grupul Suport Tehnic de Lucru şi a înaintat către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propunerea de a instaura carantina. Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor instala un cort pentru asigurarea circuitului curat. Personalul va fi asigurat şi suplimentat de la alte instituţii, de către administratorul căminului", ne-a explicat Elena Bujor, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Pe lângă cei 20 de angajaţi ai Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Dizabilităţi confirmaţi cu coronavirus, alţi şase gălăţeni au primit rezultate pozitive în urma testărilor din ultimele 24 de ore. Astfel, numărul total al gălăţenilor infectaţi cu COVID-19 a ajuns la 717. Dintre aceştia, 417 au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi din spitale. De asemenea, a fost raportat un nou deces printre cei infectaţi cu coronavirus, numărul deceselor ajungând astfel la 86.

Conform datelor DSP Galaţi, a crescut, din nou numărul celor aflaţi în izolare la domiciliu. Astfel, sunt în monitorizare 2.406 persoane, cu 163 mai mult faţă de raportarea de marţi. De cealaltă parte, în centrele de carantină mai sunt doar 38 de persoane, cu una mai puţin faţă de raportarea anterioară.

Datele oficiale arată şi faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate 162 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste ajungând la 7.788.

Citit 7732 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.