Focar de coronavirus la Șantierul Naval

Focar de coronavirus la Șantierul Naval
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Focar de coronavirus la Șantierul Naval Damen Galați. Nu mai puțin de 41 de angajați ai șantierului sau ai subcontractorilor au fost confirmați cu coronavirus, în doar o săptămână. Conducerea Damen a impus noi măsuri de protecție pentru angajați, astfel încât numărul cazurilor să nu mai crească în următoarele zile. Totodată, în tot județul, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 35 de cazuri noi.

Datele oficiele ne-au fost puse la dispoziție de Corina Tuchilă, purtătorul de cuvânt de la Șantierul Naval Damen, care ne-a confirmat că, de pe 22 iunie și până pe 30 iunie, au fost confirmate 41 de cazuri. "De la ȋnceputul săptămânii trecute şi până ȋn prezent, pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi s-au ȋnregistrat 41 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus. Este vorba despre 35 de angajaţi ai şantierului şi șase angajaţi ai subcontractorilor. Trei dintre cei confirmați au fost declarați vindecați", ne-a explicat Corina Tuchilă.

Confom sursei citate, în toate aceste cazuri, au fost identificați contacţii persoanelor infectate, fiind asigurată intrarea lor ȋn autoizolare. De asemenea, spaţiile/ facilităţile ȋn care cei infectați şi-au desfăşurat recent activitatea au fost dezinfectate.

Numărul mare de cazuri apărute într-un timp relativ scurt a determinat administraţia şantierului să implementeze o serie de noi măsuri stricte, pentru a combate răspândirea virusului şi apariţia altor cazuri. Astfel, începând din 25 iunie, purtarea măştii de protecţie este obligatorie ȋn incinta şantierului, nu doar ȋn spaţiile închise şi ȋn cursele convenţie, ci şi ȋn spaţiile deschise. S-a ȋnceput testarea COVID-19 pentru contacţii potenţiali ai cazurilor confirmate. De asemenea, începând cu 29 iunie, s-a introdus lucrul ȋn două schimburi și termoscanarea la punctele de acces ȋn şantier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevazute cu camere de termoscanare, asigurând fluidizarea traficului şi triajul epidemiologic. "Suntem convinşi că aceste măsuri vor conduce la creşterea gradului de responsabilitate a tuturor angajaţilor şi colaboratorilor noştri, contribuind ferm la menţinerea unui climat de siguranţă şi sănătate adecvat continuării activităţii companiei", a conchis Corina Tuchilă.

Trebuie precizat faptul că, la începutul pandemiei, la Șantierul Naval Damen au mai fost confirmate trei cazuri de infectare cu coronavirus, unul dintre angajați decedând.

Infectările de la Șanierul Naval fac parte dintre cele 888 de cazuri confirmate până acum la nivelul județului nostru. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 35 de cazuri noi. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost declarați vindecați încă patru gălățeni, numărul total al vindecărilor ajungând la 565. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică are în monitorizare 1.662 de persoane aflate în izolare la domiciliu, cu 63 mai puțin față de raportarea de luni. Numărul celor aflați în carantină instituționalizată a rămas la 25 de persoane.

Trebuie precizat că, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost efectuate 9.493 de teste, cu 857 mai multe față de raportarea de miercurea trecută.

Citit 12182 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.