Spitale adaptate pentru a acoperi necesarul de paturi la ATI

Spitale adaptate pentru a acoperi necesarul de paturi la ATI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unitățile medicale sunt adaptate, în prezent, pentru a face față numărului mare de cazuri ce necesită internare la terapie intensivă.

"În acest moment, suntem în săptămânile în care se consumă boala. Sunt două săptămâni grele, în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri. Rămâne să adaptăm unităţile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensivă, aparatura, la numărul pe care îl vedem în fiecare zi, ca terapie intensivă, ca adresabilitate la unităţile de primiri urgenţe. Ventilatoare avem, s-au şi adaptat la spitalele modulare, avem aviz pentru acel spital din Chitila, se operaţionalizează şi 100 din cele 500 de paturi din spitalul modular "Victor Babeş" din Pipera, avem "Elias" cu acel spital modular care este operaţional, avem și unitățile mobile de terapie intensivă trimise în Argeş, Prahova, Galaţi şi Timişoara", a explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Și unitățile sanitare de lângă județele puternic afectate de COVID-19 sunt adaptate pentru a face față valului mare de îmbolnăviri. "După cum ştiţi avem judeţe care în acest moment au o creştere ridicată: Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Braşov, Galaţi şi municipiul Bucureşti. Adaptăm unităţile medicale din judeţele limitrofe pentru a putea acoperi necesarul atât de paturi de terapie intensivă, de ventilatoare, cât şi de spitale suport COVID", a adăugat ministrul Sănătății.

Citit 1474 ori Ultima modificare Joi, 30 Iulie 2020 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.