Spitale adaptate pentru a acoperi necesarul de paturi la ATI

Spitale adaptate pentru a acoperi necesarul de paturi la ATI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unitățile medicale sunt adaptate, în prezent, pentru a face față numărului mare de cazuri ce necesită internare la terapie intensivă.

"În acest moment, suntem în săptămânile în care se consumă boala. Sunt două săptămâni grele, în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri. Rămâne să adaptăm unităţile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensivă, aparatura, la numărul pe care îl vedem în fiecare zi, ca terapie intensivă, ca adresabilitate la unităţile de primiri urgenţe. Ventilatoare avem, s-au şi adaptat la spitalele modulare, avem aviz pentru acel spital din Chitila, se operaţionalizează şi 100 din cele 500 de paturi din spitalul modular "Victor Babeş" din Pipera, avem "Elias" cu acel spital modular care este operaţional, avem și unitățile mobile de terapie intensivă trimise în Argeş, Prahova, Galaţi şi Timişoara", a explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Și unitățile sanitare de lângă județele puternic afectate de COVID-19 sunt adaptate pentru a face față valului mare de îmbolnăviri. "După cum ştiţi avem judeţe care în acest moment au o creştere ridicată: Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Braşov, Galaţi şi municipiul Bucureşti. Adaptăm unităţile medicale din judeţele limitrofe pentru a putea acoperi necesarul atât de paturi de terapie intensivă, de ventilatoare, cât şi de spitale suport COVID", a adăugat ministrul Sănătății.

Citit 1294 ori Ultima modificare Joi, 30 Iulie 2020 18:16

1 comentariu

 • postat de Tudor V
  Vineri, 31 Iulie 2020 02:08
  89.136.0.***
  Pamflet. Se spune ca foc fara fum nu prea este. Deci toate pleaca de la un sambure de adevar. Iar la cat personal plimba hartiile prin Ministere poate trimiteti functionarii de acolo sa verifice zilnic spitalele din zona, si nu numai, respectiv gradul de ocupare efectiva a paturilor din spitalele suport Covid. Sunt tot mai multe comentarii ale unor medici tineri/rezidenti, dar si personal administrativ, care au observat ca o parte a colegilor mai ”experimentati”, si-au ”facut rost” de teste cu rezultat pozitiv Covid 19. Ba chiar tin ocupate paturi sau rezerve in spitalele din zona, unde nu primesc medicamentatia deoarece, conform pozelor postate pe retele de socializare, sunt prin statiunile din tara. Ba unii mai sunt implicati si in accidente navale sau rutiere, desi figureaza internati sub tratament anti Covid! O renumita firma de detectivi ce are colaboratori si in Galati a fost contractata de un asigurator (ce are clienti medici renumiti cu asigurari private), pentru a efectua cercetari ce pot prezenta interes inclusiv pentru Ministerul Sanatatii si nu numai! Germanii si austriecii iau banii foarte usor dar nu platesc si nu inghit vrajeli de genul despagubirilor pentru masini dauna totala, sau ”caderi” pe motiv ca a alunecat pe o coaja de covid in timp ce innota in marea muntilor Vrancei! Sper sa nu fie nimic real din discutia auzita la Sahistii de la P-uri, desi personajul prezenta detalii, de parca era electrician la un spital din Galati. A uitat ca avea salopeta de serviciu!
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.