Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cercetătorii fac "progrese vizibile" în dezvoltarea vaccinurilor împotriva Covid-19, câteva fiind în studii clinice finale, dar utilizarea lor nu poate fi aşteptată înainte de începutul anului 2021, a declarat un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, transmite Reuters.

"OMS lucrează pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor, dar, între timp, este esenţial să limităm răspândirea virusului", a spus Ryan, director al programului de urgenţă al OMS, în timp ce numărul cazurilor zilnice noi se află aproape de niveluri record la nivel global.

"Facem progrese", a spus Ryan, notând că mai multe vaccinuri se află în prezent în faza a treia a studiilor clinice şi că niciunul nu a eşuat în privinţa siguranţei şi capacităţii de a genera un răspuns imunitar. "Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor", a declarat Ryan, care a participat la un eveniment public pe o reţea de socializare.

OMS a anunțat că lucrează la extinderea accesului la posibile vaccinuri şi pentru a ajuta la creşterea capacităţii de producţie. "Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi, nu sunt pentru săraci, sunt pentru toată lumea", a spus oficialul OMS.

Citit 1201 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 02:11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro