OMS: Nu va exista vaccin împotriva Covid-19 înainte de 2021

OMS: Nu va exista vaccin împotriva Covid-19 înainte de 2021
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cercetătorii fac "progrese vizibile" în dezvoltarea vaccinurilor împotriva Covid-19, câteva fiind în studii clinice finale, dar utilizarea lor nu poate fi aşteptată înainte de începutul anului 2021, a declarat un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, transmite Reuters.

"OMS lucrează pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor, dar, între timp, este esenţial să limităm răspândirea virusului", a spus Ryan, director al programului de urgenţă al OMS, în timp ce numărul cazurilor zilnice noi se află aproape de niveluri record la nivel global.

"Facem progrese", a spus Ryan, notând că mai multe vaccinuri se află în prezent în faza a treia a studiilor clinice şi că niciunul nu a eşuat în privinţa siguranţei şi capacităţii de a genera un răspuns imunitar. "Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor", a declarat Ryan, care a participat la un eveniment public pe o reţea de socializare.

OMS a anunțat că lucrează la extinderea accesului la posibile vaccinuri şi pentru a ajuta la creşterea capacităţii de producţie. "Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi, nu sunt pentru săraci, sunt pentru toată lumea", a spus oficialul OMS.

Citit 1638 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 02:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.