Galațiul are o rată de infectare de 1,31 la mia de locuitori
Foto: Marian Calestru

Galațiul are o rată de infectare de 1,31 la mia de locuitori
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Direcția de sănătate Publică Galați a primit, luni, încă 55 de rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al infectărilor din județul nostru a ajuns la 2.243. Dintre acestea, 1.197 de persoane, cu 61 mai mult față de raportarea de duminică, au fost declarate vindecate, iar alte 120 și-au pierdut viața după ce s-au infectat.

Conform datelor oficiale de la Direcția de Sănătate Publică, în unitățile medicale din județul Galați sunt internate 287 de persoane, dintre care șapte sunt în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Galați.  

Până acum, la nivelul județului s-au efectuat 18.946 de teste, 284 dintre ele în ultimele 24 de ore.

Datele oficiale arată că 8.610 teste au fost lucrate doar în luna iulie. Astfel, rata de pozitivare a fost de 14,07 la sută, rezultând un număr de 1.212 persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 29 de persoane au decedat, dând o rată a deceselor de 2,39 la sută. 

Ținând cont că Legea 136/2020 spune că o localitate poate fi plasată în carantină dacă are o rată de infectare mai mare de trei la mie, procent care se calculează la 14 zile, Prefectura Galați ne-a precizat că procentul de persoane infectate este de 0,97 la mia de locuitori în județul Galați și de 1,31 la mia de locuitori în municipiul Galați. Analiza a fost făcută pentru îmbolnăvirile din perioada (20 iulie – 3 august 2020.

Totodată, Prefectura Galați, pe baza cifrelor și rezultatelor anchetelor epidemiologice raportate de către Direcția de Sănătate Publică Galați, ne-a informat că în municipiul Galați au existat mai multe focare, unele dintre ele fiind încă active. ”Focarele existente în Galați se află la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați, la Spitalul de Urgență pentru Copii "Sfântul Ioan" Galați și la încă patru agenți economici. La trei agenți economici au fost stinse focarele, celelalte rămânând încă active. Printre persoanele infectate se află personal medical, muncitori, agenți de vânzări sau funcționari publici”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galați.

Focarul de la Spitalul Județean a ajuns la 193 de cazuri, cu cinci mai mult față de raportarea de sâmbătă. Trebuie precizat că, până acum, 151 dintre cadrele medicale infectate au fost declarate vindecate.

Citit 3784 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.